Knuser Telenors ADSL-tilbud på pris og tid

NextGenTel lover å gi både bedrifter og privatpersoner i de fire største byene ADSL-linjer før Telenor, og til en syvendedel av Telenors pris.

Det tok tid å komme i gang, men nå bygger NextGenTel AS ut sitt ADSL-tilbud i rasende fart.

Selskapet vil tilby de lynraske Internett-linjene til de fleste privatpersoner og bedrifter i Oslo, Trondheim, Stavanger og Bergen i løpet av sommeren, forteller NextGenTel-sjef Olav Stokke til digitoday.no.

Dette er raskere enn Telenor. Nextra oppga nylig til digitoday.no at de skal dekke 50 prosent av nettet sitt og "mesteparten av de store byene" først i løpet av 2001.

Dette er et prestisjenederlag for Telenor, fordi NextGenTel bruker Telenors sentraler og Telenors linjer fra sentralene frem til hvert hus og bygg. digitoday.no har tidligere skrevet at Telenor lenge stoppet konkurrenten fra å installere utstyr i sine sentraler, slik Telenor har lovet å gjøre. Les: Telenor bremser ADSL-konkurrentene

I tillegg til den raskere utrullingen, frister NextGenTel kundene med ytterligere to fordeler. Selskapet er litt billigere på pris hvis du binder deg for to år, men den viktigste fordelen er at selskapet ikke gjør forskjell på bedrifter og privatpersoner.

For en ADSL linje egner seg godt for bedrifter som ikke er alt for aktive på Internett.

- En vanlig mellomstor bedrift klarer seg med en 1 eller 2 Mbit ADSL-linje. Dette gir de ansatte Internett, samt en kanal ut for en vanlig Internett-server, mener Stokke. Internett-selskaper og andre storforbrukere har andre behov, påpeker han.

Men regnestykket blir meget hyggelig: En NextGenTel ADSL-linje med 2 Mbit fart inn og 640 Kbit ut koster 13.650 kroner i året.

Hos Telenor/Nextra blir regnestykket et helt annet: For Telenor skiller mellom bedrifter og privatpersoner fordi bedrifter bruker sin ADSL-linje på dagtid og utnytter den mer.

Bedrifter må derfor betale 8.900 kroner i måneden, forteller support-avdelingen hos Telenor/Nextra til digitoday.no. Dette er nesten åtte ganger dyrere enn hos NextGenTel. En vanlig fastlinje med 1 Mbit begge veier koster 10.900 i månden.

Prisene fra begge selskaper er uten moms.

Til toppen