BEDRIFTSTEKNOLOGI

Kombinerer PDA med mobil

Med sin nye mobilmodell som er en kombinasjon av en PDA og en mobiltelefon gjør selskapet det mange tenker på, å kombinere tale og data-terminaler i samme skall. Samtidig er dette første mobiltelefon med operativsystemet EPOC.

Ericsson R380 i bruk
Ericsson R380. Foto: Ericsson

Mobiltelefonen R380 ble først lansert på Cebit i 1999, og har siden blitt relansert flere ganger, blant annet på Telecom 99 i Genève i fjor høst. Nå er altså PDA-telefonen klar for markedet.

Direktør for Ericssons mobilsatsing i Norge, Arne Skilhagen, sier at telefonen har vært en stor utfordring for selskapet. - Det kommer stadig til ting som vi skal endre på. En eller annen gang måtte vi bestemme oss for når vi skulle si stopp, og lansere telefonen.

Nå håper selskapet at telefonen skal bidra til at Ericsson får sin del av markedet for lommemaskiner, der Nokia med sin 9110 så langt har vært mer eller mindre enerådende.

Ericsson ser for seg et salgspotensial for terminalen som vil ligge på fra 6500 kroner både i det avanserte mobilmarkedet, men også i Palm-markedet.

Produktsjef for avanserte terminaler i Ericsson, Erik Sandsmark sier at kunden for den kombinerte data og mobiltelefonen er følgende; en som tidlig tar i bruk ny teknologi, som vil være mobil og har råd til telefonen, men som samtidig vil ha verktøy som e-post, Internett og organiseringsverktøy, og som samtidig stiller krav til produktet.

Disse kundene får nå tilgang på en telefon som også er den første som er et resultat av Symbian-samarbeidet, ved at operativsystemet i telefonen er basert på EPOC. Telefonen er tilpasset WAP, er synkron med PC, inkluderer modem og IR, fungerer med stemmestyring og har trykkfølsomt display med håndskriftgjenkjenning og elektronisk visittkort. Ulikt de fleste konkurrentene inkluderer Ericsson håndfrisett i pakken. Telefonen alene veier 164 gram.

Telefonen støtter secureID og gir automatisk tidssone om operatøren støtter dette. Inkludert er også en Lotus Organizer og en RS232-kabel, men i Ericsson utelukker en ikke at det kommer en modell med USB til høsten eller vinteren.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.