Koreanere surfer mest og minst

Sør-koreanere er de mest surfeglade med over 18 timer foran skjermen i gjennomsnitt hver måned. Koreanerne er også de desidert mest ivrige etter å laste ned lyd og bildefiler fra nettet.

Det er i en undersøkelse utført av NetValue der internettkundene i 12 land verden rundt er sammenlignet at en kommer fram til at det er sør-koreanere som surfer desidert mest. Dette i sterk motsetning til nabolandet i Nord; nord-koreanere flest har ikke tilgang til Internett.

Sør-koreanere følges av surfere fra Hong Kong og USA med henholdsvis 12,1 og 10,8 timer, mens Danmark som er det eneste nordiske landet som er med i undersøkelsen, har en gjennomsnittsbruk på 4,4 timer og den laveste bruken av alle land som ble undersøkt. Blant deltakerne i undesøkelsen er ellers Kina, Frankrike, Tyskland, Spania, Storbritannia og Mexico.

65,7 prosent av koreanske nettbrukere laster jevnlig ned lyd og bildefiler fra nettet, og ligger dermed solid foran de neste på lista; spanjoler med 30,6 prosent og mexicanere med 27,6 prosent.

Men det er i Danmark flest husholdninger er knyttet til nettet. Penetrasjonen er på 52,2 prosent, foran USA med 52 prosent, Singapore med 47,4 prosent, Taiwan 41,6 prosent og Sør-Korea med 34,2 prosent.

Det er amerikanerne som sender og mottar flest e-postmeldinger, og amerikanere og briter handler oftest på nettet. 73-74 prosent av anglosaksiske nettbrukere besøker kommersielle nettsteder jevnlig. Danmark ligger på bunn med knappe 43 prosent.

Ifølge Korea Times er den asiatiske nettbruken i ferd med å ta igjen den vesteuropeiske, men en ligger ennå tilbake i å bruke nettet som handelskanal.

Til toppen