KPNQwest bedrer resultatet, men salget kjølner

Det nederlandskregistrerte KPNQwest viser bedre resultat, men selger ikke like bra som forventet. Dessuten øker tapene fra graving av fiberkabler.

Det nederlandskregistrerte KPNQwest viser bedre resultat, men selger ikke like bra som forventet. Dessuten øker tapene fra graving av fiberkabler.

Etter tredje kvartal endte KPNQwest på 60,5 millioner euro, opp fra 23,9 millioner euro på samme tid i fjor. Salget økte med 49 prosent til 197,6 millioner euro, melder selskapet i en pressemelding.

KPNQwest, som blant annet inkluderer EUnet, og som også er representert i Norge har hatt turbulente tider på eiersiden ettersom en av to hovedaksjonærer, det nederlandske teleselskapet KPN har hatt store økonomiske problemer knyttet til en gigantgjeld etter frisk satsing i det europeiske mobilmarkedet. Det har vært stilt spørsmål ved KPNs evne til å eie aksjeposten sin i KPNQwest.

Deler av KPNs aksjebeholdning er nå solgt til Qwest, riktignok bare 4,3 prosent av selskapets aksjer, men nok til at Qwest mangler bare et par prosent for å få aksjemajoritet.

Enn så lenge må derfor KPN være med på å finansiere selskapets fortsatte nedgraving av fiberkabler i Europa. Avskrivningen på infrastruktur i siste kvartal endte på 56,5 millioner euro, en dobling fra 25,1 millioner euro på samme tid i fjor. Rentekostnadene økte til 26,8 millioner euro, opp fra 24,4 millioner euro.

For investeringene har selskapet fått en infarstruktur som dekker 50 byer i Europa. Dette holder likevel ikke for en sterkt svekket telekombransje.

Ifølge Bloomberg har aksjen falt med 61 prosent så langt i år, mens gjennomsnittet for Amsterdambørsen er 27 prosent.

Selskapet noterer imidlertid overskudd før EBITDA (før renter, skatt og avskrivninger) på 2.7 millioner euro i tredje kvartal, opp fra minus 31,2 millioner euro i samme kvartal i fjor.

Til toppen