RESULTATERFINANS

Kraftig vekst for Intel

For femte kvartal på rad melder selskapet om rekordinntekter.

Bilde: Intel

Intel, verdens største brikkeprodusent, kunne onsdag kveld norsk tid presentere nok en runde med sterke veksttall.

Selskapet melder om sitt femte kvartal på rad med rekordhøy omsetning, og alle selskapets segmenter leverer en tosifret vekst.

Intel leverte en omsetning på 13,1 milliarder dollar i kvartalet, 72,3 milliarder norske kroner, som representerer en vekst på 22 prosent eller 2,3 milliarder dollar fra samme periode i fjor.

Bruttomarginen endte på 62 prosent, en nedgang på 5,54 prosent fra samme kvartal året før, mens nettoresultatet steg med 10 prosent til 3,2 milliarder dollar i årets andre kvartal.

- Vi nådde en viktig milepæl med en omsetning som for første gang rundet 13 milliarder i andre kvartal, sier Intels toppsjef Paul Otellini i en kommentar til tallene.

Han forklarer det med sterk etterspørsel fra bedrifter etter Intels mest avanserte teknologi, kraftig vekst i markedet for mobilenheter samt økende nett-trafikk som driver veksten for datasentre.

Otellini er nå optimistisk med tanke på å nå målet om en omsetningsvekst på midten av 20 tallet for året som helhet.

Innen markedet for PCer steg selskapets inntekter med 11 prosent i årets andre kvartal, mens datasenter-enheten løftet omsetningen med 15 prosent i tilsvarende periode.

For tredje kvartal forventer selskapet å få en omsetning på 14 milliarder dollar, pluss minus en halv milliard. Dette er på linje med forventningene til markedet, melder Bloomberg News.

    Les også:

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.