Krevende flysimulator

Microsoft Combat Flight Simulator er det nyeste flyspillet fra Microsoft. Grafikken oppleves noe bedre på dette nye spillet enn det mer kjente Flight Simulator fra samme produsent. Men grafikken stiller også høyere krav til maskinvareutstyret.

Microsoft Combat Flight Simulator er det nyeste flyspillet fra Microsoft. Grafikken oppleves noe bedre på dette nye spillet enn det mer kjente Flight Simulator fra samme produsent. Men grafikken stiller også høyere krav til maskinvareutstyret.

Microsoft slipper den nye flysimulatoren Combat Flight Simulator på det norske markedet i morgen, torsdag. Spillet går ut på å fly gamle jagerfly fra andre verdenskrig. Det finnes åtte forskjellige fly å velge imellom, som for eksempel Spitfire Mk. I. Hvert fly har realistiske cockpiter, og du vil oppleve hvordan det er å fly et fly i krigen. Hvert fly kan pådra seg skader under oppdrag, og det gjør flyet litt vanskeligere å fly.
Landskapene i spillet oppleves som realistiske, med omgivelser, klær og utstyr fra 1940-tallet, og rendert med stor detaljrikdom. Du kan jage og skyte ned fiender blant berømte bygninger som Eiffeltårnet og Big Ben.


Det er også mulighet for å hente ned flere fly fra Internett og importere dem inn i flysimulatoren. Liker du ikke å fly i gamle dager over Europa, kan du laste ned scenarier fra moderne tid og importere dem inn i spillet. Du kan dessuten importere og eksportere scenarier og fly mellom Combat Flight Simulator og Flight Simulator.

I starten kan du velge mellom forskjellige tokt, eller det går an å fly fritt rundt som i Flight Simulator. Velger du å fly et tokt, er oppdraget å skyte ned fienden din.

De realistiske flymodellene bygger på Flight Simulator og vil vise deg deg hvordan de forskjellige flyene er å fly. Force Feedback-effektene er forskjellige fra hvert fly. Ifølge vaskeseddelen fra Microsoft har selskapet benyttet seg av piloter fra andre verdenskrig til å lage et spill som på mest mulig realistisk vis gjengir bevegelsene i flystikka.
Jeg selv liker Microsoft Flight Simulator veldig bra, men synes Combat Flight Simulator ikke skiller seg vesentlig fra Flight Simulator. Du har nesten alle de samme funksjonene som i Flight Simulator, men det er noen forbedringer: Grafikken er noe bedre enn forventet, faktisk bedre enn i Flight Simulator på enkelte steder.


Microsoft Combat Flight Simulator kommer ut på markedet torsdag til en pris rundt 599 kroner.

Spillet har ganske krevende grafikk, men minimumskravet ligger ganske så lavt. Spillet krever ikke mer enn Windows 95 med 16 MB Ram og en Pentium 133 MHz-prosessor. Jeg testet spillet på en Pentium 133 MHz med 32 MB Ram og Voodoo2-kort, men det ble i minste laget. Spillet hakket i vei, selv når jeg skrudde ned grafikken en god del. Microsofts anbefalte miniumskrav er med andre ord i minste laget.

Til toppen