Kristen-nettsted lanserer "BigFather"

Nettstedet GospelSearch lanserer nå sitt eget alternativ til Big Brother - Big Father - som de håper vil hjelpe ungdom 'på rett vei'.

Det norske kristne nettstedet GospelSearch AS har lansert et alternativ til Norges mest omdiskuterte virkelighetsdrama, Big Brother.

Det kristne alternativet er kalt BigFather, og som navnet antyder, ironiseres det over et velkjent fenomen i de unges verden.

GospelSearch tror dette vil gjøre det lettere å mane til refleksjon og å spre et positivt budskap.

- Innholdet på BigFather er en liten traktat som setter fokus på en del eksistensielle spørsmål med paralleller til nettopp Big Brother. Når man sitter isolert i et hus er det lett å miste perspektivet for omverdenen. Man gjør private ting med 600.000 tilskuere uten refleksjon. Slik anser vi at det er med vår egen eksistens også. Med BigFather ønsker vi å vise ungdom - på deres eget språk - at det finnes en skaper, sier daglig leder i GospelSearch, Anders Torvill Bjorvann, i en pressemelding.

Nettsiden vil snart også etableres i Sverige, Danmark og internasjonalt under adressene bigfather.dk, bigfather.nu og bigfather.org. BigFather.no er ett av mange internasjonale nettsteder som ironiserer og parodierer Big Brother.

TV Norge-programmet har høstet sterke reaksjoner flere steder. Bergens Tidende skrev nylig at kristenfolket, med Finn Jarle Sæle i spissen, nå går til kamp mot det omdiskuterte programmet.

Sæle mener, ifølge BT, at programmet er et eksempel på forsøpling av demokratiet. Han ønsker at seerne av dette og lignende programmer skal vise sin avsky ved å ringe inn klager til TV-selskapene.

Han ønsker nå å gi seerne et nytt fjersynstilbud. Sammen med andre kristne grupperinger planlegger Sæle en familiekanal som skal nå ut til 90 prosent av norske husstander på NRK2-frekvensen. Til Bergens Tidende sier han at han kun mangler 1,5 millioner kroner før det nye TV-tilbudet er i boks.

Til toppen