Kun lette bevegelser i IT

Med unntak av fortsatt stigende kurve for NetCom var det først og fremst de mindre IT-selskapene som rørte på seg torsdag. De store utslagene uteble dermed for IT-indeksen.

Tatt i betraktning de siste månedenes kraftige svingninger ble torsdag en rolig dag på Oslo Børs. Totalindeksen la på seg med 0,5 prosent til 908,9 poeng, mens IT-indeksen endte opp 1,4 prosent til 952 poeng.

Ser man bort fra TTI, som med sine store spread hopper opp og ned annenhver dag, var Computer Advances Group blant IT-aksjene som kom best ut de siste dagene. Siden prospekter på datterselskap og fisjonskandidat Itera ble kjent i markedet for et par dager siden, har kursen pekt jevnt oppover. Torsdag stoppet kursen på 25,50 kroner, opp 4,1 prosent fra onsdag.

- Tar man utgangpunkt i en svært konservativ prising på konsulentselskapet Itera basert på PE-tall, lander man ikke langt unna dagens pris på hele konsernet, sier en analytiker, som tror aksjen kan få videre medgang dersom det også viser seg at de to andre enheten i selskapet snart kan vise resultater. Analytikeren ser også gode muligheter for at hele IT-sektoren kan få et løft mot slutten av året.

- Intels signaler om at kanalene begynner å tømmes for PC-er kan gi en dobbel effekt mot slutten av året dersom julesalget tar av. Dette vil i første rekke dra med seg selskaper som Ask og Tandberg Data, men det er også et kjøpssignal for resten av bransjen, sier analytikeren.

Den positive tendensen i NetCom fortsatte torsdag og aksjen la på seg med nye 3,7 prosent til 184 kroner. De største utslagene var likevel for mindre selskaper som SuperOffice, Alphatron og Context Vision som alle var opp mer enn fem prosent torsdag. Taperen blant IT-selskapene ble Evercom Network - når børsen stengte torsdag hadde aksjen falt med 4,2 prosent.

Til toppen