Kvitter seg med konkurrent-aksjer

Granada, som eier 50 prosent i digital-TV-selskapet ONdigital, kvitter seg med sin andel i BSkyB. Murdoch-selskapet BSkyB satte nylig i gang med digital-TV i Storbritannia og er en konkurrent til ONdigital.

I august i år droppet Rupert Murdoch, som blant annet kontrollerer BSkyB, truslene om rettslig forfølgelse av konkurrenten ONdigital. Opprinnelig var det de digitale dekoderne med flere ulike standarder som var kjernen til bråket. Dette kunne føre til at forbrukerne risikerte å måtte kjøpe dobbelt opp av digitalt utstyr.

Nå gjør ONdigital-eieren Granada Group Pls sitt til at konkurransen skal foregå fair: selskapet selger seg ut av satellitt-selskapet BSkyB. Andelen på 6,5 prosent til en verdi av 429 millioner britiske pund (5,46 milliarder kroner) ble overlatt til et amerikanske meglerhus i forrige uke.

Granada er store på regionale TV-selskap og har posisjonert seg i forhold til digital-TV gjennom sitt eierskap i ONdigital som har satset på bakkebasert digital-TV. Både den konkurrerende posisjonen og størrelsen på aksjeposten var grunner for avgjørelsen, heter det i en uttalelse fra det selgende selskapet.

BSkyB startet sin Sky Digital i begynnelsen av oktober, mens ONdigital har varslet lansering i midten av november. Men tidligst ute med digital-TV i Storbritannia var faktisk BBC med sitt BBC Choice. De slo Murdoch-selskapet med én uke.

Til toppen