Lagde maur med O2

DreamWorks og Pacific Data Images hadde behov for store mengder datakraft da de skulle lage den dataanimerte filmen Antz. Valget falt på arbeidsstasjoner og servere fra Silicon Graphics.

Filmen Antz, som hadde premiere i Norge for noen uker siden, er en fullstendig datamaskingenerert tegnefilm. Produsentene bak filmen, DreamWorks og Pacific Data Images (PDI), har i arbeidet med filmen benyttet arbeidsstasjoner og servere fra Silicon Graphics til blant annet modellering, animasjon og lyssetting, sammen med PDIs proprietære programvare. Filmen inneholder også mer enn 760 spesialeffekter.

Animasjonene og effektene krever store mengder datakraft. Derfor har produsentene benyttet seg av mer enn 270 Origin 200 servere med 2 prosessorer, 140 O2 arbeidsstasjoner og 2 Origin 2000 servere. Totalt ble 700 prosessorer brukt til genereringen av bildene. I alt inneholder filmen nesten 120.000 datagenererte bilder hvor hvert bilde i gjennomsnitt er på 6 MB. Lagringsbehovet under produksjonen var på mer enn 3,2 terabytes.Blant de detaljene som er laget med SGI-maskinene, er reflekser fra forstørrelsesglass, røyk, ild og scener i vann. Det er også utviklet avanserte løsninger for ansiktsbevegelser og uttrykk. I tillegg er det mange maur i en maurtue.- Når du har en koloni med maur, forventer du selvsagt å se hundrevis, tusenvis, til og med millioner av maur, sier Eric Darnell, en av regissørene for filmen.Systemarkitekt Mark Kirk i PDI, sier i en pressemelding av selskapet er svært fornøyde med maskinvaren fra Silicon Graphics. Ikke minst nevnte han Origin 2000 som har den nødvendige båndvidden og som var i stand til å skalere og vokse sammen med produksjonen.- For PDI var arbeidet med filmen spennende fordi man gikk nye veier i både kreativ og teknologisk retning. Hvordan ser det ut inne i en maurtue, og hvordan føles det å se verden fra en maurs perspektiv? En enorm maskinkapasitet lar maurene og kamera bevege seg innover i tredimensjonale omgivelser slik at vi som seere blir dratt med inn i historien.

Til toppen