Langt bedre chello-tilbud i Sverige

Selv om chello i Norge om kort tid vil sette opp hastigheten på selskapets Internett-aksesstjenester, ligger tilbudet langt bak det svenske kunder får.

chello broadband og UPC i Norge annonserte mandag at selskapets aksesskunder vil få en hel del mer båndbredde om én måneds tid. Samtidig har oppmerksomme lesere gjort digi.no oppmerksomme på at chellos søsterselskap i Sverige også oppgraderer tjenesten. Men der er både tjenesten og prisene langt mer fordelaktige for brukerne.

For mens kundene i Norge fra og med de neste månedene vil få en båndbredde på enten 1024/256 eller 512/128 kbps til en pris på henholdsvis 499 eller 379 kroner i måneden, vil svenskene fra nyåret velge mellom 1024/384 eller 640/256 for en pris på henholdsvis 399 eller 349 svenske kroner i måneden. Prisen i Sverige blir hevet med 50 svenske kroner fra og med nyttår.

Når vi spør Harald Løbak Sæther, administrerende direktør i chello scandinavia, om hvorfor det er slik, svarer han med ett ord: "Bredbandsbolaget".

- Konkurransen er mye tøffere i Sverige, med priser ned mot 200 kroner i måneden, forteller han.

I Norge er det ingen som tilbyr noe som tilsvarer det blant andre Bredbandsbolaget tilbyr i Sverige, etter at det norske søsterselskapet Bredbåndsfabrikken sluttet å bygge ut i Norge. Hadde selskapet fortsatt med en storstilt utbygging av tjenesten i Norge, ville konkurransen også her vært en helt annen. Det innrømmer også Løbak Sæther.

Bredbåndsfabrikken tilbyr Internett-aksess med en hastighet på 10.000/10.000 kbps for 395 kroner i Norge.

Til toppen