KARRIERE

Lederskifte i Basefarm og Accenture

Har selvfølgelig intet med Altinn-skandalen å gjøre.

Driftsleverandør Basefarm og konsulentselskapet Accenture har begge måttet tåle et ekstra kritisk blikk etter at Altinn krasjet ved fremleggelsen av årets skatteoppgjør.

Rett etter en omfattende innspurt før leveringsfristen for selvangivelsen gikk ut, der frykten for nye avbrudd var påtagende, kommer flere endringer i selskapenes ledelse.

Gir seg som adm.dir, men fortsetter som konsernsjef: Basefarm-gründer Grethe Viksaas.
Gir seg som adm.dir, men fortsetter som konsernsjef: Basefarm-gründer Grethe Viksaas.

Lederbytte

Bjart Kvarme overtar nå stillingen som administrerende direktør i Basefarm Norge etter gründer Grethe Viksaas, som skal fortsette som konsernsjef.

Kvarme har i likhet med Viksaas arbeidet i selskapet siden starten i 2000, og har de siste årene fungert som teknisk direktør.

Viksaas delte tidligere sine oppgaver mellom Basefarm AS og konsernet, som omfatter virksomhet i Norge, Sverige og Nederland. Nå blir hun konsernsjef på heltid, heter det i en pressemelding fredag.

- Det gir meg anledning til å benytte mer tid på hele selskapet, strategi og videre ekspansjon innenfor og utenfor landets grenser, sier hun.

Ifølge Kvarme er endringen er helt udramatisk, og skyldes veksten i selskapet.

- Vi har vokst og begynner å få virksomhet også utenfor Norge og lager derfor konsernmodell. Dette ble besluttet lenge før Altinn fikk problemer. Internt bestemte vi oss for denne modellen i begynnelsen av året, men har først nå rukket å kunngjøre det, sier den nye Basefarm-sjefen til digi.no.

Kvarme melder om klare vekstambisjoner i Norge, ikke minst innen bank og finans etter oppkjøpet de gjorde av Webdeal tidligere i vinter.

Bjart Kvarme er ny adm.dir i Basefarm.
Bjart Kvarme er ny adm.dir i Basefarm.

Basefarm har over 170 ansatte i Norge, samt 55 i Sverige og Nederland. Selskapet omsatte i fjor for 276 millioner kroner og fikk et driftsresultat på 25 millioner.

Slutter i Accenture

Samtidig med omrokkeringen i Basefarm kommer endringer også i Accentures norske lederkabal.

Kommunikasjonsdirektøren de siste åtte årene, som også har tre års fartidstid som konsulent samme sted (den gangen de het Andersen Consulting), hadde sin siste arbeidsdag i selskapet på lørdag.

Eirik Andersen sier til digi.no at han har hatt en dialog med Accenture-sjef Nils Øveraas om å slutte helt siden i høst. Overgangen har ingenting med Altinn-problemene å gjøre.

Eirik Andersen forlater Accenture for å begynne for seg selv. Med Accenture som kunde.
Eirik Andersen forlater Accenture for å begynne for seg selv. Med Accenture som kunde.

Ingen dramatikk

- Jeg sa opp min stilling i Accenture i januar, så ingen dramatikk. Hadde siste dag på jobb i helgen, og gikk i gang med et enkeltpersonforetak. Det skal bli spennende med forandring og prøve å stå på egne bein.

Foretaket hans er døpt Sidesyn, og der skal han tilby strategisk kommunikasjon. Accenture er på kundelisten, men den tidligere kommunikasjonsdirektøren vil ikke lenger være talsperson for sin tidligere arbeidsgiver.

- Jeg vil bruke noe av tiden min fortsatt inn mot Accenture sammen med (Accenture-topp) Nils Øveraas men nå mer spisset mot områdene helse og offentlige tjenester og samfunnsansvar.

- Som tilbyder av profesjonelle kommunikasjonstjenester, hvordan tolker du nyheten om lederbyttet i Basefarm?

- Har ingen forutsetning for å tolke det annerledes enn hva de sier, og det tror jeg på. Jeg ser ingen dramatikk i dette.

Han har ingen kommentar til spørsmål om hvor lurt tidspunktet for lederbyttet er.

Stillingen som ny kommunikasjonsdirektør i Accenture er ikke besatt og man leter etter den rette kandidaten.

    Les også:

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.