Lei et intranett for fire kroner dagen

Lars Dietrichson i waspX tilbyr utleie av intranett for fire kroner per bruker per dag.

Fra publiseringsløsninger har waspX AS gått videre til et nytt konsept: utleie av typiske intranettjenester til småbedrifter, tillitsvalgte i ideelle organisasjoner og andre grupper som trenger et enkelt samarbeidsverktøy for dokumenter, avtaler og beskjeder. For ett år siden vakte det oppsikt at Active ISP valgte publiseringsløsningen på europeisk basis. Daglig leder Lars Dietrichson håper at intranettløsningen IntraOnline skal få tilsvarende framgang.

Les også

Løsningen er selvfølgelig webbasert. waspX sørger for serverkapasitet, og lar den vordende intranettbrukeren forholde seg utelukkende til et nettsted. Brukeren som gis administratorstatus, deler ut brukernavn og passord til de andre. Spesielle IT-ferdigheter utover det alminnelige surfende skjermarbeidere har, kreves ikke, verken for administrator eller de andre.

De som har adgang til intranettet, tilbys felles og personlige dokumentarkiv, kontaktlister og avtalebok, samt personlig oppgaveliste. Brukerne får dessuten e-post, med muligheten for å samle alle personlige e-postkonti i intranettkurven, som jo er tilgjengelig uansett hvilken maskin man bruker for å kople seg til Internett.

- Foreløpig er man begrenset til fullverdig skjerm. Vi arbeider med en løsning tilpasset PDA-brukere, sier Dietrichson til digi.no.

Som gruppevare tilbyr IntraOnline sanntidsmeldinger, diskusjonsfora og sider med nyttige webadresser. Administrator kan samle brukere i grupper, med spesifikke fellesressurser som dokumentarkiv, kontaktlister, sanntidsmeldinger, diskusjonsforum og så videre.

- Småbedrifter og arbeidsgrupper greier seg fint med denne tjenesten, mener Dietrichson. - Vi tror også at tillitsvalgte i frivillige organisasjoner vil finne at IntraOnline er midt i blinken for deres behov. Prinsippet om at fellesressursene er tilgjengelige bare du har tilgang til Internett, på jobb, hjemme eller på reise, innebærer at du ikke møter tekniske hindringer når du må få ting unna.

Grensesnittet er designmessig ikke spesielt banebrytende, men det fungerer etter hensikten. waspX selger på funksjonalitet.

Sikkerheten ivaretas med SSL-kryptert forbindelse mellom brukerens PC og IntraOnline-serveren. På serversiden er tjenesten konstruert slik at alle data oppbevares på en egen databaseservere, med spesiell beskyttelse mot inntrengere.

- Dataene tilhører kunden. Den dagen du vil avslutte kundeforholdet, sørger vi for at du får alle dataene tilbake, i lett gjenbrukbar form.

Som forretningsmodell har Dietrichson valgt et prinsipp som er like enkelt som selve konseptet: fire kroner per bruker per dag. Tre brukere koster 359 kroner per måned, så rabatteres det trinnvis oppover til 3995 kroner for 50 brukere.

- Disse prisene er beregnet på næringslivet, presiserer Dietrichson. - Ideelle organisasjoner får femti prosent avslag. Uansett er dette rimelig. Sammenlikn med hva det koster, ikke bare i lisens men også i tid og kompetanse, å legge opp en tilsvarende løsning med for eksempel Microsoft Exchange eller Lotus Notes. Dette er enkelt, og tjenesten kan leveres på dagen. Du bestiller direkte fra IntraOnline-nettstedet.

IntraOnline er et nytt produkt, og Dietrichson er på jakt etter forhandlere som kan markedsføre og selge det, slik at han og de tre andre ansatte i waspX kan gå videre og kose seg med andre utviklingsprosjekter.

- Det er en perfekt tjeneste som burde inngå i porteføljen til både internettilbydere og ASP-er, avslutter han, beskjedent.

Til toppen