Lekkasje: Internet Explorer 6

En tidlig utgave av neste nettleser fra Microsoft, Internet Explorer 6, glapp i går ut på Internett. Her er nyhetene:

Nettleser-krigen ruller videre, men nå dreier kampen seg mest om finpussing.

I går dukket en tidlig versjon av Microsoft Internet Explorer 6 opp på to amerikanske nettsteder. Lesere på www.fileclicks.com og www.ctrl-alt-del.com kunne både laste ned betaversjon av IE 6 og lese en omtale av programmet. Men både den nedlastbare filen og testene av programmet ble ganske raskt tatt av luften og www.ctrl-alt-del.com er nå stengt. Dette bildet fra IE 6-betaversjonen kommer fra Fileclicks.

Nyheten er likevel ute. Selv om en så tidlig versjon ikke nødvendigvis gjenspeiler det ferdige produktet, gir det likevel en god pekepinn på hva som er i vente. Og nyhetene i beta-versjon er ingen bombe. Men den fungerer bare for Windows 2000 og vil trolig bare lanseres som en bit av Whistler, neste versjon av Windows 2000 beregnet på privatbrukere, forteller nyhetstjenesten Cnet som fikk tak i testene før de ble fjernet.

I den nye versjonen legger Microsoft inn enda flere koblinger til sine andre tjenester. Dette er akkurat hva konkurrentene har anklaget dem i å gjøre. Microsoft utnytter Windows til å spre sin nettleser og skaffe kunder til sine nye produkter. Men også Netscape møter denne kritikken etterhvert, for ingen av selskapene tjener penger på sine nettlesere.

Beta-versjonen fra november inneholder blant annet en meny på venstre side i nettleseren som minner svært om den som følger med i Netscape 6. På menyen ligger det koblinger til mange Microsoft-tjenester, blant annet WindowsMedia.com og Microsoft's Expedia reise-tjeneste.

IE 6-betaen gir også muligheter for større tilpasning med blant annet flere knapperader.

Til toppen