Linux i strupen på Windows

I en tale ved "Future of Linux"-konferansen som ble avholdt tirsdag, sa Linus Torvalds, mannen bak Linux, at Linux-miljøet nå må utvides til nye brukergrupper.

- Linux operativsystemet er nå ved et vendepunkt i sin utvikling, klar til å gjøre hoppet fra servere og tekniske miljøer til konsumentenes skrivebord, sa Linus Torvalds i sin tale.

- Vi har allerede serverdelen. Alle bitene er i praksis tilstede. La oss gå etter sluttbrukeren. La oss gå etter bestemoren og den 15-år gamle guden som bare ønsker å spille spill og å se på pene bilder på Internett.

Det har vært mye liv og røre rundt Linux i den siste tiden, og enkelte utviklere, inkludert Netscapes Marc Andreessen, har lansert Linux som en Windows-dreper. Men utvalget av programvare har til nå i første rekke vært rettet mot tekniske brukere.

Dette ser ut til å kunne endres, mange programvarehus vil inn på nye nisjemarkeder for å unngå den harde konkurransen i Windows-markedet. Blant disse er Netscape og Corel. Dette øker igjen etterspørselen etter alternative operativsystemer.

- Dette er én av grunnene til at monopol rett og slett ikke fungerer, sier Torvalds.

Han håper faktisk at også Microsoft vil komme med Linux-applikasjoner.

- Jeg vil bli veldig glad hvis Microsoft begynte å levere Office for Linux. Det er mye som kan sies om PR og markedsføringskraften til Microsoft. La oss håpe de begynner å markedsføre gratis programvare, sa Torvalds.

(Kilde: TechWeb)

Til toppen