Lisberg kun på gjestevisitt

- Om Svein er faren til P4, er jeg mora, for å si det sånn, sier Kalle Lisberg om sitt forhold til den turbulente radiokanalen. Likevel: Lisberg regner ikke med å bli i radiokanalen mer enn et par måneder.

- Om Svein er faren til P4, er jeg mora, for å si det sånn, sier Kalle Lisberg om sitt forhold til den turbulente radiokanalen. Likevel: Lisberg regner ikke med å bli i radiokanalen mer enn et par måneder.

Administrerende direktør Kalle Lisberg forteller at TV3 kommer til å konstituere nyankomne Eivind Schackt som leder for TV-kanalen i Lisbergs midlertidige fravær. I det digi.no ringer, er det pause i ledergruppens møte om hvordan kabalen i TV-kanalen skal legges i den perioden Lisberg er å finne i P4.

Schackt ble i høst hentet inn til TV3 fra TV-Shop, begge eid av Modern Times Group (MTG), og har tittelen assisterende direktør.

Lisberg er ikke i tvil om at det er nok kompetanse igjen i den kommersielle TV-kanalen når han forflytter seg til P4.

- Det er nok kompetanse, det kan jeg garantere. Vi har rustet opp organisasjonen i Norge på research, planning og programavdelingen, og vi er veldig fornøyd, sier Lisberg, som gleder seg til å ta fatt på jobben i P4.

- Jeg var med på å bygge opp hele bedriften, så jeg gleder meg veldig til den jobben. Om Svein [Larsen] er faren til P4, er jeg mora, for å si det sånn, så hjertet banker veldig for P4, understreker Lisberg. Han føler det ikke som noe tilbakeskritt å komme tilbake til radiokanalen etter den turbulente høsten.

- Nei, jeg har ikke tenkt på det som et tilbakeskritt. Jeg har lagt så mye av meg selv ned i P4 og fulgt kanalen tett fra sidelinjen, understreker han, og er ikke redd for at bråket som i høst har funnet sted i radiokanalen skal fortsette.

- Jeg hevder at P4 er en bunnsolid bedrift med en masse dyktige medarbeidere. Salgsavdelingen en av landets beste, så jeg tror at min oppgave blir veldig lystbetont. Det er ikke behov for de store omlegginger, men jeg ser det som min oppgave å utvikle medarbeiderne og radioen slik at den blir bedre. Jeg vil finne tilbake til den gamle storfamiliefølelsen vi alltid har hatt i P4, sier Lisberg, og vil ikke kommentere ytterligere situasjonen som har vært i P4 i høst.

Tidsperspektivet på hans engasjement i P4 er ennå ikke klart, men han tror ikke han kommer til å søke jobben fast, slik de ansattes representant ytret ønske om i overfor digi.no tidligere i dag (se peker til relatert artikkel i margen til høyre).

- Det foreligger ingen planer om å søke på stillingen når den blir lyst ut. Jeg har bare permisjon fra TV3 og MTG, og kommer til å jobbe som en statsråd som har evigheten som horisont, men som kan bli kastet i morgen. Jeg regner med å bli en stund, eller noen måneder, sier Lisberg og avviser at dette er krisehjelp som nå ytes til en radiokanal i nød.

- Dette er ikke krisehåndtering, Larsens oppsigelsestid er slutt i desember, og styret har ikke funnet en ny kandidat de kan enes om. Da er det naturlig at det blir meg, sier Lisberg.

- Føler du deg som en ryddegutt?

- Nei, jeg føler at jeg er ny trener som kommer inn, og som skal se an de neste kampene, sier Lisberg.

Til toppen