Lite heroin på MacWorld

Mac-brukere er blitt avhengige og må ha sterkere og sterkere dop, mener vår observatør på MacWorld i New York. Dermed var det bittelitt skuffelse å spore etter åpningen i går.

Enda en Steve-keynote er over, og jeg må innrømme at vi var litt skuffet da slutten kom og den sedvanlige "det er en ting til"-seansen på slutten manglet. Det var ingen virkelige kaniner i hatten iår - eller var det det?

Vi trofaste Apple-tilhengere er nok blitt offer for hva jeg vil kalle "hasj/heroin"-syndromet. Vi må ha nye "doser" og sterkere saker med stadig hyppigere intervaller enn før. Det er ikke nok at Apple introduserer "revolusjonerende" produkter med 3 måneders mellomrom - vi må ha nyheter hele tiden. Steve presiserte flere ganger at de nylig hadde introdusert en rekke helt nye produkter som iTunes, iDVD, iBook og PowerBook Titanium. I tillegg et helt nytt operativsystem MacOS X som kom i versjon 1 i slutten av mars. Og ikke å forglemme det nye AppleStore-konseptet bestående av 4 butikker innen august og med 25 som mål om ikke så lenge.

Så mye av årets Keynote handlet om OS X. Vi skjønte kanskje at det ikke ble de aller største nyhetene på hardware siden da Steve virkelig tøyde presentasjonen av nye programmer for OS X fra hele 10 tredjepartsleverandører. Men jeg tror at selv de "ikke-frelste" i salen ble mektig imponert over de nye OS X versjonene av Microsoft Office, Adobe Illustrator/InDesign/GoLive og Quark XPress der i sistnevnte spesielt konvertering til HTML var meget imponerende.

Foruten imponerende demonstrasjoner av FileMaker og IBMs ViaVoice, diverse spill samt den meget tunge 3D applikasjonen Maya, framsto vel Connectix's nye Virtual PC for Mac OS X som et meget viktig produkt for Apple. Utstyrt med de nye Mac'enes kraftige prosessorer skal man ikke behøve mange argumenter for ikke å velge Mac til alt. Nå kan programmer for "alle de andre" operativsystemene like godt kjøres på Mac, så hvorfor ikke like godt skifte ut den gamle PC'en og få en lekker ny G4 på bordet? Og riktig lekker er den nye Pro creative maskinen med glatt front. Den er faktisk lekrere i virkeligheten enn på bildet.

Og når vi i tillegg får vite at i system 10.1, som kommer i september, er det innebygget SMB klient som gjør at man kan kople seg rett inn på et Windows nettverk, så skulle det ikke være nødvendig for IT ansvarlige å nekte oss Mac-anarkister å jobbe på vår favorittplattform, også når vi er på jobben.

Svært mye på MacWorld iår handler om MacOS X og mange firmaer viser sitt produkt med den største selvfølgelighet under X.

Så i virkeligheten var det mange nyheter selv i Keynote'n, og ganske revolusjonerende nyheter også. Og rundt i hallene, der det virket som det var flere besøkende enn på lenge, var det også mange spennende nyheter. Mer om disse imorgen.

Til toppen