Lotus gjør samarbeidsverktøy til web-tjeneste

Lotus har oppgradert Sametime til versjon 2.5, og gjør det mulig å tilby samarbeidsverktøyet som web-tjeneste overfor partnere, kunder og leverandører.

Sametime er Lotus' tjeneste for direktemeldinger. Samarbeid over Sametime innebærer at to eller flere PC-er kan utveksle tale og skriftlige meldinger, samtidig som de har felles tilgang til en skrivetavle og kan dele en eller flere applikasjoner.

Lotus kunngjorde fredag at versjon 2.5 av Sametime er tilgjengelig. Det vesentlige ved denne oppgraderingen er støtte til flere plattformer - samtlige IBM-systemer samt Windows og Solaris - og at håndteringen av ekstranett - særlig brannmurer - er vesentlig forbedret.

Man har dessuten sikrere kontroll over møtedeltakere og bedre verktøy til å håndtere Sametime-samband over Internett-baserte forbindelser. Lotus mener man nå er i stand til å tilby Sametime som en web-tjeneste til kunder, partnere og leverandører. Man vil raskt kunne organisere virtuelle møter med deltakere over ekstranettet, og tilby deltakerne muligheter til å gjøre opptak av forhandlinger, tilkalle møtelederens oppmerksomhet, avholde avstemminger og så videre. Kunder som trenger støtte kan tilbys en knapp på en webside for å oppnå direkte muntlig kontakt uten å måtte ta en telefon.

Til toppen