Lotus Norge: Hodejakt snart fullført

I sommer sluttet fem av Lotus Norges mest erfarne og kunnskapsrike medarbeidere, for å drive med egne prosjekter rundt Notes og Domino. - Vi regner med å være fulltallige innen utgangen av året, sier danske Henrik Mørck som har ledet rekrutteringsarbeidet.

Oppsigelsene kom bare få uker etter at Lotus Norges' daglige leder gjennom en årrekke, Svein Smith-Meyer, hadde trukket seg. Årsaken var ikke misnøye med bedriften. Det var at de som kjente Notes og Domino best, også hadde gode forutsetninger for å finne mer lukrative beitemarker - innen utviklingsarbeid på grunnlag av disse Lotus-produktene. (Se relaterte artikler listet øverst til høyre.)

- Det var tøft, men ikke kritisk, sier fungerende leder i Lotus Norge, Henrik Mørck, som egentlig er administrerende direktør i Lotus Danmark. - Oppsigelsene kom om sommeren, som jo er en relativt rolig periode.

Lotus er inne i en rivende utvikling i Norden.

- Budsjettet krever en omsetningsøkning på 30 prosent, sier Mørck. - Omsetningen går etter planen. Selv om vi mangler arbeidskraft sentralt, går ikke forhandlerne våre i frø.

Målet til Mørck er å øke tallet på ansatte til 22 fra vårens 20 medarbeidere. Seks ansettelser er allerede klare. Blant de to som mangler, er daglig leder.

- Jeg regner med at disse vil være klare innen utgangen av året. Det vil jeg trekke med tilbake til Danmark, avslutter Mørck.

Til toppen