Lover å bruke milliarder på norsk bredbånd

Svenske Bredbåndsbolaget lover 10 Mbit-linjer til alle som vil ha, for selskapet skal investere flere milliarder kroner i løpet av de neste årene.

Bredbandsbolagetdukket opp i begynnelsen av 1999 og brer seg nå utover Europa i rekordfart. Med tunge eiere i ryggen har selskapet selv for IT og telebransjen svært aggressive planer.

Her i Norge lanserte selskapet sine tjenester denne måneden gjennom det norske datterselskapet Bredbåndsfabrikken. I store annonser lover selskapet 10 Mbit bredbåndslinjer til alle som vil ha. Prisen er det ikke noe å si på. Selv om selskapet må grave ned en kabel til blokken og strekke kabler internt i gården, skal det ikke koste mer enn 1.500 kroner i installasjon og 300 kroner i måneden.

Les mer om tilbudet: Lover 80 ganger ISDN-fart til alle i Oslo

Men det tar tid å strekke kabler, for i Sverige hvor selskapet har holdt på ett år, har selskapet ikke fått mer enn 3.000 kunder. Dette går blant annet frem av andrekvartalstallene til et av eierselskapene, NTL. Tallene står i grell kontrast til at en av eierne, Jonas Birgersson, sjef i Framtidsfab, tidligere i år lovet en million kunder i slutten av i år.

- Vi er komfortable med kundetallene våre, sier markedssjef Jarl Øverby, til digitoday.no. Det er en lang prosess for å få en kunde for først må vi signere avtaler med gården, så skal vi legge kabel og innstallere. Deretter kan vi inngå avtaler med den enkelte kunde.

Øverby innrømmer at selskapet lover mye til mange, men gir indikasjoner om investeringsbudsjettet for å bygge troverdighet.
- Vi er ikke et lite nisjeselskap. Vi skal investere flere milliarder kroner her i Norge i løpet av de neste årene, lover han overfor digitoday.no.

Pengene skal Bredbåndsbolaget blant annet skaffe gjennom børsnoteringen selskapet planlegger i oktober på Stockholm og Nasdaq-børsen. I tillegg har selskapet en låne/hjelpeavtale med Cisco på 4,1 milliarder kroner.

;