Lover å dekke 3/4 av Norge i 2003

Mange mener at Netcom er garantert en av de fire UMTS-lisensene som skal deles ut. Her er hva Netcom lover:

Netcom har selvfølgelig søkt om en av de fire lisensene som skal deles ut for å bygge neste generasjons mobiltelefon- og høyhastighetsdatanettverk her i Norge.

Mange mener at Netcom er garantert en lisens - staten kan ikke gi selskapet en lisens for GSM og nekte selskapet en lisens for å videreutvikle selskapet. Men selskapet må likevel legge en sterk søknad på bordet.

Kampen om lisensene vil avgjøres av hvem som lover å dekke størst mulig deler av befolkningen og Norge på kortest mulig tid. Gjennom sin børsmelding er Netcom den første som gir en indikasjon på hvor mye konkurrentene om lisens tre og fire trolig må opp mot:

"Allerede etter tre år vil mer enn tre-fjerdedeler av befolkningen ha full dekning på NetComs nye UMTS nett", forteller Netcom. Hvor mye dette vil koste, vil ikke Netcom si noe om.

Selskapet lover å levere "et vidt spekter av produkter og tjenester, deriblant tjenester som videotelefoni, e-handels løsninger og spill & underholdning."

NetCom forteller at hvis de får en lisens vil de i løpet av første utbyggingsår dekke følgende tolv områder: Stor-Oslo, Bergen, Stavanger/Sandnes, Trondheim, Fredrikstad/Sarpsborg, Porsgrunn/Skien, Drammen, Kristiansand, Tromsø, Tønsberg/Åsgårdsstrand, Sandefjord og Bodø. Dette er en utbyggingstakt langt utover minimumskravet satt av Samferdselsdepartementet.

Innen tre år vil NetCom ha bygget ut alle tettsteder i Norge over 8 000 innbyggere. Totalt utgjør dette 76,5% befolkningsmessig dekning. Hva som skjer senere, vil ikke Netcom fortelle.

- Foreløpig vil vi ikke gå ut med hvor mye vi vil måtte investere for å nå disse målene. Telia (som er majoritetseier i Netcom) vil ikke ha en formell rolle i UMTS-søknad, men vi skal selvfølgelig trekke veksler på deres kunnskaper, sier informasjonssjef i Netcom, Guri Wormdahl, til digi.no.

;