Lucent-svitsjer integrerer Novells katalogtjenester

Lucent og Novell skal også samarbeide for å fremme standarder som skal gjøre det enklere å bygge nettverk med utstyr fra flere leverandører.

Novells katalogtjenester NDS (Novell Directory Services) har lenge vært anerkjent som selskapets arvesølv, og et området der forspranget til erkerivalen Microsoft er stort. Microsofts konkurrerende Active Directory er ennå ikke lansert, og vil antakelig ikke dukke opp før et stykke ut på nyåret. NDS derimot, har bevist sin verdi på markedet i mange år.

Katalogtjenester gir oversikt over brukere og apparater i et nettverk. Informasjon om brukerprofiler og arbeidsstasjonskonfigurasjoner er et viktig redskap for den som skal sørge for at nettet fungerer så knirkefritt som mulig. Katalogtjenester kan spille en viktig rolle i forbindelse med innføringen av elektronisk handel.

Trass i Novells forsprang, har for eksempel Cisco vedtatt å gå inn for Microsofts Active Directory. At Lucent velger Novell og varsler avanserte svitsjer med integrert NDS i løpet av første halvår 1999, kan få ringvirkninger og skjerpe konkurransen.

Det første Lucent-produktet med integrert NDS blir en oppgradering av stamnett-svitsjen P550 Cajun.

Samarbeidet mellom Lucent og Novell for å fremme nettverksstandarder kan blant annet tenkes å utvikle LDAP (lightweight directory access protocol) til noe mer enn bare et minste felles multiplum mellom konkurrerende katalogtjenester.

Til toppen