Lusen "performance" sender sjefen ut av Lucent

Etter å ha levert sitt fjerde resultatvarsel på et år fant styret ut at nok var nok. Oppryddingen i Lucent kan ha implikasjoner for den norske strømforsyningsleverandøren Eltek.

Telecom-lokomotivet Lucent sparket mandag toppsjefen i forbindelse med at selskapet varsler reduserte vekstutsikter for omsetning og fortjeneste i første kvartal 2001.

Selskapet har avvikende regnskapsår og det er derfor resultatet per 31.desember som nå blir nedjustert.

Avskjedigelsen kom etter at styret så et umiddelbart behov for å endre kursen i konsernet i lys av utviklingen i inneværende kvartal.

Dette er fjerde gangen i løpet av et år at selskapet har vært nødt til å gå til markedet med lavere vekstutsikter.

Selskapet forventer nå en svikt på 7 prosent i omsetningen basert på kontinuerlig drift og et resultat rundt nullpunktet. Forventningene i markedet lå i forkant av offentliggjøringen på en fortjeneste rundt 23 cent per aksje.

I tillegg annonserte selskapet at det vil sette av midler til restrukturering i de neste kvartalene. Resultatet fra selskapet fjerde kvartal, som altså ble avsluttet 30. september, skal offentliggjøres etter børsens stengetid mandag.

I pressemeldingen sier selskapet samtidig at arbeidet med utskillelse av mikroelektronikkvirksomheten og et eventuelt salg av strømforsyningsvirksomheten fortsetter.

Til toppen