Lycos utvider samarbeid med Fast

Den store portalen Lycos Europe har valgt Fast Search & Transfer som strategisk partner på søketeknologi for tjenesten. Dermed har Fast blitt hoffleverandør til Lycos-nettverket.

Fast Search & Transfer utnytter posisjonen sin som hoffleverandør til portalnettverket Lycos. I dag ble det kjent at selskapet har tegnet en avtale om å levere søketjenester på Lycos Europe sine portaler. Dette er det euopeiske søsterselskapet til Lycos som eies blant annet av det tyske medieselskapet Bertelsmann.

Avtalen er ikke ekslusiv, men Fast vil inngå som en "foretrukket" tjenesteyter til Lycos. Det kan Jane Haeberlin ved Lycos Europe røpe til digitoday.no

Lycos etablerte seg i Europa i 1997, og er nå etablert i de fleste landene i Europa. Haeberlin kan fortelle at nettsidene til portalnettverket hver måned tiltrekker seg over 400 millioner sidevisninger.

- Vi valgte Fast fordi de hadde flere fordeler enn konkurrentene. Det som også har vært viktig er at Fast er et europeisk selskap, som har gode tjenester på flere språk, samtidig som de leverer en meget sofistikert multimedia-søking, sier Jane Haeberlin til digitoday.no.

Sjefene i Fast var ikke tilgjengelig for informasjon da digitoday.no prøvde å komme i kontakt med dem.

Men det kan komme problemer i veien for Lycos-Fast samarbeidet. Lycos har fusjonsplaner som kan ende opp som en helt konkret problemstilling i samarbeidet. Terra Networks

Les:
Spanjoler vil overta Fast-partner
Terra bruker nemlig Inktomi som søkepartner, mens Lycos har teamet opp med Fast. Hvis det blir en pan-europeisk fusjon mellom Terra og Lycos kan det bli spennende å se hvem som får æren av å søke...

Jane Haeberlin hadde ikke mange kommentarer til denne problemstillingen, bare at intet var avklart hva fusjonen angikk. - Det er noe styrene holder på med, sier hun.

Da vi spør om hva som vil skje dersom det blir en fusjon, svarer Haeberlin at hun ser poenget, men kommentere hypoteser vil hun ikke.
Til toppen