BEDRIFTSTEKNOLOGI

Lydkort integrert i USB-plugg

På CeBIT lanserer sveitsiske Micronas verdens minste lydkort, integrert i en USB-plugg.

12. mars 2002 - 11:10
Micronas: USB-plugg med integrert lydkort. <i>Foto:  Micronas</i>
Micronas: USB-plugg med integrert lydkort. Foto:  Micronas

Micronas er en sveitsisk leverandør av elektronikk til apparater for forbrukere, biler og multimedia generelt. USB-pluggen med integrert lydkort bygger på en serie integrerte kretser selskapet har laget, med integrert USB-kontroller og DSP-enhet for toveis stereofonisk lyd. Kretsen opptar et areal på 9 ganger 9 millimeter.

Av selskapets forhåndsmelding til CeBIT 2002 som begynner i Hannover i morgen, går det fram at USB-pluggen med integrert lydkort vil i første omgang markedsføres som kontaktkomponent til headset. Et headset med denne pluggen vil være helt uavhengig av et eventuelt analogt lydkort i PC-en eller terminalen som den skal koples til. Tilkopling kan skje gjennom en hvilken som helst USB-utgang som har kontakt med PC-en, og med et moderne operativsystem vil det gjenkjennes og kunne brukes straks det plugges inn.

Les mer fra CeBIT:

Micronas mener kombinasjonen av USB og moderne lydkretser etter hvert vil gjøre tradisjonelle fastmonterte analoge lydkort overflødige i PC-er. Samtidig vil anvendelser som IP-telefoni og talebaserte brukergrensesnitt gjøre det langt mer påkrevet med den fleksible lydhåndteringen som integrerte USB-lydkort åpner for. Selskapet ser for seg at anvendelser som krever høykvalitets musikkgjengivelse også vil ty til slike enheter.

Micronas har hovedkvarter i Zurich og produksjonsanlegg i Tyskland og Østerrike. Det er børsnotert i Zurich og Frankfurt, sysselsetter 1500 personer, og hadde i fjor en omsetning på 566 millioner sveitsiske francs, det vil si nærmere tre milliarder norske kroner.

cybercrime, hacking and technology concept - hands of hacker in dark room writing code or using comp ...
Les også

Slik fungerer cyberforsikring

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.