Lydkort integrert i USB-plugg

På CeBIT lanserer sveitsiske Micronas verdens minste lydkort, integrert i en USB-plugg.

Micronas er en sveitsisk leverandør av elektronikk til apparater for forbrukere, biler og multimedia generelt. USB-pluggen med integrert lydkort bygger på en serie integrerte kretser selskapet har laget, med integrert USB-kontroller og DSP-enhet for toveis stereofonisk lyd. Kretsen opptar et areal på 9 ganger 9 millimeter.

Av selskapets forhåndsmelding til CeBIT 2002 som begynner i Hannover i morgen, går det fram at USB-pluggen med integrert lydkort vil i første omgang markedsføres som kontaktkomponent til headset. Et headset med denne pluggen vil være helt uavhengig av et eventuelt analogt lydkort i PC-en eller terminalen som den skal koples til. Tilkopling kan skje gjennom en hvilken som helst USB-utgang som har kontakt med PC-en, og med et moderne operativsystem vil det gjenkjennes og kunne brukes straks det plugges inn.

Micronas mener kombinasjonen av USB og moderne lydkretser etter hvert vil gjøre tradisjonelle fastmonterte analoge lydkort overflødige i PC-er. Samtidig vil anvendelser som IP-telefoni og talebaserte brukergrensesnitt gjøre det langt mer påkrevet med den fleksible lydhåndteringen som integrerte USB-lydkort åpner for. Selskapet ser for seg at anvendelser som krever høykvalitets musikkgjengivelse også vil ty til slike enheter.

Micronas har hovedkvarter i Zurich og produksjonsanlegg i Tyskland og Østerrike. Det er børsnotert i Zurich og Frankfurt, sysselsetter 1500 personer, og hadde i fjor en omsetning på 566 millioner sveitsiske francs, det vil si nærmere tre milliarder norske kroner.

Til toppen