Mandag: Asia drevet IT-børs

Oppgangen i Asia var igjen den dominerende faktor på Oslo Børs mandag. IT-indeksen la på seg med 18,03 poeng og endte på 1242,61.

Mandag ble nok en dag drevet av oppgang på de internasjonale børsene. Totalindeksen gjorde et kontant hopp i morgentimene i dag men stabiliserte seg raskt på et nivå rundt én prosent over fredagens nivå. Dagen endte 0,89 prosent over fredagens sluttkurs. For IT-indeksen var som vanlig utslagene kraftigere, og indeksen endte 1,47 prosent opp til 1242,61 poeng.

SuperOffice ble mandagens børsvinner, tett fulgt av Multimedia Publishing. Selskapene hadde en oppgang på henholdsvis 8,82 og 8,0 prosent, men som vanlig i disse to selskapene var omsetningen lav og stoppet på henholdsvis 14000 og 23000 aksjer.

- Aksjer som har fått mye juling i nedgangstider er ofte de første til å sprette opp når markedet snur, sier en analytiker til digi.no.

Mer tyngde i oppgangen var det for Tandberg Data (TAD), som etter fire toppnoteringer i forrige uke, opplevde en svak nedgang på fredag. Mandag var det imidlertid opp igjen og enda en ny toppnotering for aksjen som endte opp 3,13 prosent til 82,50.

- Mange bekymrer seg over at resultatene for inneværende år og neste år kanskje ikke virker så overbevisende. Jeg tror likevel at denne aksjen fortsatt er for lavt priset på sikt, sier analytikeren som tror aksjen har en potensiale på over 100.

Den andre Tandberg avleggeren ASK ASA, opplevde også oppgang mandag. Ask aksjen falt kraftig i forrige uke etter at Haudemann Andersen solgte seg ut forrige fredag. Aksjen var opp 3,64 prosent til 57 kroner mandag. Til sammenligning var kursen på Haudemann Andersens salgstidspunkt 62 kroner.

Totalt var det laber aktivitet på Oslo Børs mandag og det ble omsatt aksjer og grunnfondsbevis for 1061,41 millioner kroner.

Til toppen