Mange beilere til Data General

Oppkjøpsryktene har florert rundt den gamle storhet Data General det siste året. For ni måneder siden skulle Dell Computer være svært så interessert. Nå skal både Sun, STK, Hewlett-Packard og IBM være på frierføtter.

Det er BusinessWeek som serverer historien om Data Generals økende popularitet. Det velrenommerte nyhetsbrevet GigaFLASH tror imidlertid at de mest sannsynlige kjøperne er enten STK eller Sun.

Data General er en interessant oppkjøpskandidat av flere grunner. For det første på grunn av sin CLARiiON-divisjon, som - på tross av sviktende omsetning i fiskalåret 1998 - sitter på rettighetene til lovende fibre channel-teknologi (Series 5000). For det andre er CLARiiONs distribusjonsmodell svært avhengig av OEM og forhandlere, svært lite av at salget skjer direkte - selv om selskapet nå også gjør endringer for å styrke sitt direktesalg. Den mest logiske oppkjøper vil slik sett eventuelt være et selskap som ser etter et godt fibre channel-produkt men samtidig ikke har for mange konflikter med CLARiiONs OEM-partnere og forhandlere, noe som ville ha hemmet omsetningsutviklingen.

STK er dét selskapet som ifølge GigaFLASH oppfyller begge kriteriene best av de fem frierne.Nyhetsbrevet konkluderer på samme måte som for åtte måneder siden, da GigaFLASH skrev at Data General fortsatt vil være en attraktiv oppkjøpsandidat "så lenge prisen er riktig", og legger til at selv Dell fremdeles er en mulig kjøper.

Sannsynligheten for et salg av Data General vurderes i skrivende stund ikke som veldig høy, mest på grunn av flere av kjøpekandidatenes mange "incompabilities", for å sitere GigaFLASH, men blir prisen lav nok, kan ethvert selskap være et interessant oppkjøpscase.

Til toppen