Massiv protest mot svensk lov

I protestkampanjen mot den nye "Personuppgiftslagen" i Sverige, har foreløpig 37.935 personer skrevet inn elektroniske protester på organisasjonen BitoS' protestside. "Rör inte mitt Internet" heter kampanjen, som mener den nye loven striden mot ytringsfriheten.

I Sverige fortsetter protestene mot den nye "Personuppgiftslagen", som ble innført 24. oktober for å tilpasse seg EUs regler om personvern. Den nye europeiske personvernloven innebærer blant annet at det blir ulovlig å navngi personer for eksempel på hjemmesider og i e-post uten personens samtykke.

Fra oppstarten av kampanjen "Rör inte mitt Internet", som Branchföreningen för innhålls- och tjänsteleverandörer på onlinemarknaden i Sverige (BitoS) står bak, har hele 37.935 personer protestert. På en egen protestside hos BitoS, kan folk skrive elektroniske protester som blir registrert av organisasjonen. På protestsiden kan man laste ned ulike knapper til å ha på sine hjemmesider hvor "Rör inte mitt Internet" står skrevet.

Kampanjen har nylig blitt utvidet til at bedrifter som støtter protesten, kan legge logoen sin på en underside til protestsiden. På protestsiden er det også blitt gjort mulig å tipse en bekjent om siden.

Foreløpig har ikke organisasjonen bestemt når listen med navn skal overleveres regjeringen, men ifølge Computer Sweden skal tidspunktet fastsettes på årsmøtet i BitoS 30. november i år.

Til toppen