Matvarekjede største PC-forhandler i Tyskland

Når tyskerne skal kjøpe PC, er sannsynligheten stor for at de gjør det på supermarkedet. Aller mest populær er billigmatkjeden Aldi som selger PC-merket Medion. PC-produsenten er nå markedsledende i Tyskland.

En undersøkelse gjort av Gartner Dataquest kårer matvarekjeden Aldi til største PC-leverandør i Tyskland i fjerde kvartal i fjor. Aldi forhandler det tyske PC-merket Medion. Av de drøyt 470.000 PC-ene Medion leverte i fjerde kvartal i fjor, ble omkring 400.000 solgt gjennom Aldi. Av disse var omtrent 100.000 bærbare PC-e. Til sammen hadde Medion en markedsandel på 21,5 prosent i Tyskland dette kvartalet, og har dermed passert både Fujitsu Siemens og Hewlett-Packard, som tradisjonelt har vært de mest populære PC-merkene i Tyskland. Dette skriver Der Spiegel.

Til avisen sier Gartner-analytiker Meike Escherich at omtrent 60 prosent av alle tyske konsumenter vurderer å kjøpe sin neste PC på supermarkedet.

Også i Danmark har Aldi solgt rimelige PC-er i store mengder, men da som spesielle tilbud. Ifølge Comon.dk skal kjedens omtrent 200 filialer ved to ulike anledninger i fjor ha solgt mer enn 7000 PC-er på én formiddag. I det siste tilfellet, i november i fjor, var det snakk om meget godt utstyrte PC-er med en prislapp på knappe 10.000 danske kroner.

Med tanke på at det danske PC-markedet er på omtrent 145.000 PC-er i året, vil de 14.000 PC-ene Aldi solgte på disse to formiddagene alene utgjøre ti prosent av det totale PC-salget i fjor.

Til toppen