McCaw gir opp Iridium - fokuserer bare på ICO og Teledesic

Mobilmilliardæren Craig McCaw og hans selskap Eagle River Investments har droppet planene om å kjøpe opp konkursboet etter satellittsystemet Iridium. McCaw vil i stedet bygge opp et satellittbasert Internett basert på systemene ICO og Teledesic.

Mobilmilliardæren Craig McCaw og hans selskap Eagle River Investments har droppet planene om å kjøpe opp konkursboet etter satellittsystemet Iridium. McCaw vil i stedet bygge opp et satellittbasert Internett basert på systemene ICO og Teledesic.

Ifølge nyhetsbyåret Bloomberg vil Eagle River kombinere sin Teledesic-virksomhet med det bankerotte satellittselskapet ICO Global Communications fordi de to teknologiene står bedre til hverandre enn hva Iridium gjør.

Eagle River avsluttet i forrige uke sin "due dilligence" av Iridium, det vil si den finansielle og teknologiske gjennomgangen av selskapet, skriver Wall Street Journal.

Mandag er det slutt på kronene for Iridium, og når nå også Craig McCaw har fått kalde føtter, er det lite som tyder på at driften av Iridium fortsetter. Så sent som i forrige måned var signalene atskillig mer lovende. Da signaliserte Eagle River og Iridiums største aksjonær, Motorola, at de ville sprøyte inn fem millioner dollar i foreløpig finansiering for å drive satellittselskapet videre.

Iridium søkte konkursbeskyttelse i august i fjor etter at kundene slett ikke strømmet til satellittselskapet i et slikt tempo som investorene hadde fått forespeilet. Kun 22.000 abonnenter var da tilknyttet telefonisystemet, milevis unna de 600.000 kundene man hadde budsjettert med innen utgangen av året.

Craig McCaws beslutning om likevel ikke å by på restene av det høytflyvende telesystemet (Iridiums kommunikasjonssystem er basert på 66 satellitter) kommer noe overraskende, ettersom det så sent som i forrige uke ble spekulert i at han planla å kombinere ICO, Teledesic og Iridium i oppbyggingen av et verdensomspennende tale-og-data-nettverk. Utgangspunktet for spekulasjonene var rettsdokumenter som viste at McCaw hadde tenkt tanken å plukke det beste fra hvert system i et nytt satellittnettverk spesielt tilpasset internettbruk.

- Etter nøye vurderinger av Iridiums teknologi er vi kommet til at det er bedre synergier mellom ICO og Teledesic, sier president i Eagle River, Dennis Weibling, til Wall Street Journal.

Eagle River og Motorola forkastet for to uker siden en plan om å kjøpe det Washington-baserte Iridium for 600 millioner dollar etter at kreditorer protesterte høylytt mot forslaget.

Les mer om McCaws ambisiøse satellittplaner her:


McCaw vil slå sammen tre satellittsystemer
Truer med rettssak for å unngå satellittraid
McCaw vil legge ut fem milliarder for Iridium
Motorola øker tross problemer
McCaw og Chandra reddet ICO
Mobil-guru blir satellitt-guru
Motorola blar opp for astronomisk tap
Kaster penger ut i verdensrommet

Se også relaterte artikler nedenfor for mer informasjon om Bill Gates og Craig McCaws samarbeidsprosjekt for et satellittbasert Internett; Teledesic.

Til toppen