MCI avhender Internett for 15 mrd

Opptil 15 milliarder kroner blir prisen britiske Cable & Wireless (C&W) må betale for MCIs Internett-infrastruktur og kundeportefølje. Forhandlingene mellom de to selskapene skal ha ført til en avtale, som er avgjørende for at fusjonen mellom WorldCom og MCI skal gå sin gang.

Flere kilder mener at avtalen mellom MCI og C&W blir offentliggjort tirsdag - og vil i så tilfelle bety at C&W over natten blir den femte største på Internett i USA. Prosen er imidlertid høy, hele 15 mrd. kroner i kontanter - eller 2 milliarder dollar - er det ventet at det britiske telekomselskapet må ut med for å overta MCIs Internett-aktiviteter.

Cable & Wireless sin nye strategi er å ha kontroll over det de eier, og ikke bare være passiv medeier i telekomselskap. Selskapet er nettopp kritisert for sin enorme spredning som inkluderer deleierskap i en rekke selskap i over 70 land verden rundt.

Cable & Wireless har så langt ikke sagt annet enn at det fremdeles foregår samtaler melom C&W og MCI, mens MCI ikke har ønsket å kommentere saken.

C&Ws toppsjef, Richard Brown, har i flere intervju slått fast at fremtidens kommunikasjonsform er Internett, noe selskapet har tatt alvorlig, ved å være verdens tredje største på Internett-trafikk utenfor USA.

Samtidig skriver nyhetsbyrået Bloomberg at det er ventet at det amerikanske Justisdepartementet allerede i dag vil godkjenne fusjonen mellom MCI og WorldCom, som en følge av avtalen mellom MCI og C&W.

I 1997 omsatte MCI Internett-tjenester for 230 millioner dollar, mens salget første kvartal i år er på 83 millioner dollar.

Til toppen