MCI Worldcom går inn i Danmark

Det amerikanske teleselskapet MCI Worldcom er på full fart inn i Danmark. Amerikanerne har som mål å bli en ledende leverandør av flere spesialprodukter innen datakommunikasjon spesielt rettet mot kommunikasjonsjonsintensive virksomheter.

Det er den danske næringslivsavisen Børsen som melder dette. Avisen refererer en presentasjon MCI Worldcom hadde av sin danske nysatsing i København tirsdag.

I første omgang satser MCI Worldcom på finansbransjen, og har blant annet sikret seg avtaler med Københavns Fondsbørs og TelePartner.

MCI Worldcom er allerede representert på det danske markedet via sitt heleide datterselskap UUNET

som tilbyr Internett-baserte kommunikasjonsløsninger til virksomheter som bl.a. telekomselskaper og ISP-er på verdensbasis. Selskapet drifter mellom annet nettverk for America Online (AOL) og Microsoft.

Meldingen om MCI Worldcoms inntreden på det danske markedet kommer knappe to måneder etter at det nyfusjonerte selskapet la fram planer om å slanke staben med 2000 ansatte. Bemanningsreduksjonen er et ledd i kostnadsreduksjoner som antydes å være i størrelsesorden 2,5 milliarder dollar.

2000 ansatte tilsvarer vel tre prosent av selskapets 77.000 ansatte, og oppsigelsene vil ifølge selskapets talskvinne Jamie DePeau skje innenfor noen av selskapets avdelinger, blant annet Richardson i Texas og Carey i North Carolina. Ingen avdelinger vil imidlertid bli lagt ned, noe selskapets nye offensiv i Danmark indikerer.

Nedskjæringene kommer på toppen av de 1500 jobbene MCI kuttet i fjor for å forberede fusjonen med Worldcom.

Til toppen