MCIWorldcom vil ikke by på AirTouch

Fredag bekreftet MCIWorldcom har selskapet ikke ønsker å kjøpe det amerikanske mobilselskapet AirTouch, fordi et oppkjøp "ikke er til det beste for selskapets kunder eller eiere".

Det er likevel nok av kjøpere av AirTouch tilbake i markedet, iallefall minst to; Bell Atlantic som la inn det første budet på 45 milliarder amerikanske dollar og det britiske mobilselskapet Vodafone, som ønsker å kjøpe AirTouch for 55 milliarder dollar.

Det har ryktes i markedet at MCIWorldCom vurderte et oppkjøp av AirTouch, slik som selskapet har overtatt et 50-talls andre teleselskap de siste årene ved å utstede aksjer i eget selskap.

Nå setter toppsjef i selskapet, Bernhard Ebbers sluttstrek for spekulasjonene, og selskapet skriver i en pressemelding fredag at det ikke kommer noe tilbud om oppkjøp denne gangen.

Selskapet skriver i meldingen at selskapet vil fortsette letingen etter nye forretningsmuligheter.

Høyeste bud på AirTouch så langt er det Vodafone som har kommet med, på 90 dollar per aksje. Interessen for selskapet har økt verdien med over 20 prosent siden mandag, og fredag ettermiddag norsk tid ble aksjen omsatt på NYSE for 82,87 dollar, opp 2,12 fra torsdag.

Til toppen