Mer intuitiv Communicator

Den første betautgaven av Netscape Communicator 4.5 kan nå hentes ned fra nettet. digi.no har tatt en titt på endel av nyhetene og forbedringene.

Når man åpner opp web-delen av Netscape Communicator 4.5 PR1 for første gang, ser den som ventet temmelig uforandret ut i forhold til versjon 4.05. De to eneste synlige endringene i Navigator, er to knapper. Guide-knappen er byttet navn til "My Netscape", og i tillegg har det kommet en knapp som heter "What's Related".

"My Netscape"-knappen fører brukeren inn på et nettsted hvor man kan konfigurerer sin personlige oppstarts-webside. Her skal man etterhvert kunne sette opp sine egne dynamisk oppdaterte nyheter, e-post kontoer og favorittlenker. Denne tjenesten er fortsatt under utvikling.

"What's Related" er derimot i drift. Dette er en tjeneste som tilbyr brukerne en dynamisk generert liste med tilknytning til nettsteder brukeren besøker. For eksempel når man besøker digi.no, får man opp en liste over flere andre norske Internett-aviser.

Man kan nå også skrive inn stikkord i Location-linjen i Navigator. Da finner nettleseren ut om det er et domenenavn ligner på dette ordet og bringer brukeren dit, hvis den ikke finner noe passende, søker den etter ordet på Excite og leverer en liste med treff i databasen.

Større er likevel forskjellen når det gjelder e-post og nyhetsgrupper.

Grensesnittene for disse tjenestene er slått sammen. Man skulle nesten tro dette ville bli uoversiktlig, men faktum er at grensesnittet er blitt mer intuitivt. I tillegg kommer små detaljer som bedre sortering av meldinger, flere samtidige e-post servere (kun IMAP) og bedre søk i nyhetsgruppene.

Kalenderfunksjonen i Communicator er blitt enklere og mer oversiktlig. Blant annet er det blitt lettere å modifisere repeterende møter, dra-og-slipp funksjonaliteten og valgmulighetene er betydelig utvidet.

Både adresseboken og e-post-programmet kan nå importere informasjon fra blant annet Eudora og Outlook Express. Også her er dra-og-slipp funksjonaliteten forbedret, slik at man kan dra med seg e-post adresser fra mellom for eksempel en e-post melding og adresseboken.

Windows-versjonen av Netscape Communicator 4.5 PR1 tar omtrent 35 MB harddisk når man installerer alle delene. Beta-utgaver for Mac og Unix (AIX, Linux, FreeBSD, NetBSD, HPUX, IRIX, SunOS og Solaris) er også tilgjengelige fra Netscapes nettsted.

Det må likevel understrekes at spesielt e-post- og nyhetsgruppedelen av Communicator er svært ustabil. Vi anbefaler derfor at man ikke bruke beta-utgaven som hovedverktøy til dette.

Til toppen