Mer norsk telekomutstyr til Israel

Alcatel har inngått en ny rammeavtale med Israel Telecom Corp. Avtalen omfatter leveranser av fiberoptiske terminaler verdt cirka ti millioner kroner. Sist uke feiret selskapet et gjennombrudd i Israel med en tilsvarende avtale verdt 20 millioner kroner.

Begge kontrakter er gjort via Alcatels israelske partner Tadiran, opplyser Alcatel i en pressemelding.

- Vi regner nå med å ha befestet vår posisjon i Israel, sier salgssjef Stein Torvet i Alcatel Telecom Norway. De første terminalene under den nye rammeavtalen ble levert tidlig i desember.

Avtalen omfatter leveranser av 500 fiberoptiske linjeterminaler med en kapasitet på 16x2 megabit hver. Terminalene, som er konstruert for storbrukere og kan betjene 480 telefonsamtaler samtidig, oversetter elektroniske signaler fra telefon og data til fibernettet. Terminalsystemet er utviklet for British Telecom (BT), som har kjøpt flere tusen terminaler.

- Siden mai i år har vi levert på regulær basis til BT. Kontraktene i Israel er en direkte følge av denne avtalen. Jeg regner nå med at flere andre telekomselskaper vil følge etter med bestillinger, sier Torvet. Terminalene ble først introdusert på markedet i år.

Alcatel har nå to ganger vunnet BTs kvalitetspris for beste leveranser i 1995og 1996. Avtalen i Israel ble vunnet i konkurranse med blant andre tyske Siemens. Salgsvolumet i Norge er minimalt.

Til toppen