Merkantildata, en skygge av seg selv

Merkantildata falt kraftig etter klokka 14.00 og er på laveste kurs siden 1997. Meglerhusene nedjusterer resultatforventningene og Adolfsen avviser emisjonsryktene.

Det var like etter klokka 14:00 at Merkantildata ASA gikk inn i et svalestup og falt fra 31,5 til 29 kroner før det ble innført børspause. Ved handelsslutt var aksjen ytterligere ned der den sluttet på 27,20. Aksjen er således 15 prosent i løpet av dagen. Vi må helt tilbake til sommeren 1997 for å finne like lave kurser. Dagens kursfall representer et verdifall i Merkantildata på 900 millioner kroner.

Aktører digitoday Norway ASsin søsterpublikasjon, Aksjeforum.com har vært i kontakt med er ikke kjent med at det er snakk om noen emisjon i Merkantildata. Det har vært rykter om emisjon i Merkantildata de siste dagene. Aksjeforum skrev torsdag om intervjuet Tom Adolfsen hadde med Dagbladet AS hvor Adolfsen sa følgende:

- Til investeringer ut over 200 millioner kroner, trenger jeg hjelp av investorene i selskapet. Jeg er sikker på at de største av disse ville finansiert oppkjøp, hvis planene var fornuftige og hensiktsmessige, sier Adolfsen.

Til TDN Finans sier Tom Adolfsen i dag at det ikke er snakk om noen emisjon:

- Merkantildata har meg bekjent ikke oppdrag for noen om å gjøre en emisjon. Hvis det går rykter om at dette er tilfelle, kjenner ikke jeg til det. Det finnes kun en person som i så fall vet noe som jeg ikke vet, og det er Riulf Rustad. Det er ingen som har oppdrag for oss om å gjøre noe i markedet, sier han.

Av mer negative ting trekker vi frem flere nedjusteringer av resultatene den siste tiden, blant annet Alfred Berg Norge AS (ifølge Finanskanalen), lavere hardwaresalg i Norden og at WM-data AB er ned 8 prosent i Stockholm. Alfred Berg er den største nettoselgeren i dag, ifølge Oslo Børs.

Til toppen