BEDRIFTSTEKNOLOGI

Merkantildata, en skygge av seg selv

Merkantildata falt kraftig etter klokka 14.00 og er på laveste kurs siden 1997. Meglerhusene nedjusterer resultatforventningene og Adolfsen avviser emisjonsryktene.

Oddmund Grøtte
19. mars 2001 - 16:36

Det var like etter klokka 14:00 at Merkantildata ASA gikk inn i et svalestup og falt fra 31,5 til 29 kroner før det ble innført børspause. Ved handelsslutt var aksjen ytterligere ned der den sluttet på 27,20. Aksjen er således 15 prosent i løpet av dagen. Vi må helt tilbake til sommeren 1997 for å finne like lave kurser. Dagens kursfall representer et verdifall i Merkantildata på 900 millioner kroner.

Aktører digitoday Norway ASsin søsterpublikasjon, Aksjeforum.com har vært i kontakt med er ikke kjent med at det er snakk om noen emisjon i Merkantildata. Det har vært rykter om emisjon i Merkantildata de siste dagene. Aksjeforum skrev torsdag om intervjuet Tom Adolfsen hadde med Dagbladet AS hvor Adolfsen sa følgende:

- Til investeringer ut over 200 millioner kroner, trenger jeg hjelp av investorene i selskapet. Jeg er sikker på at de største av disse ville finansiert oppkjøp, hvis planene var fornuftige og hensiktsmessige, sier Adolfsen.

Til TDN Finans sier Tom Adolfsen i dag at det ikke er snakk om noen emisjon:

- Merkantildata har meg bekjent ikke oppdrag for noen om å gjøre en emisjon. Hvis det går rykter om at dette er tilfelle, kjenner ikke jeg til det. Det finnes kun en person som i så fall vet noe som jeg ikke vet, og det er Riulf Rustad. Det er ingen som har oppdrag for oss om å gjøre noe i markedet, sier han.

Av mer negative ting trekker vi frem flere nedjusteringer av resultatene den siste tiden, blant annet Alfred Berg Norge AS (ifølge Finanskanalen), lavere hardwaresalg i Norden og at WM-data AB er ned 8 prosent i Stockholm. Alfred Berg er den største nettoselgeren i dag, ifølge Oslo Børs.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.