Merkantildata offentliggjør kjempekontrakt

digitoday.no skrev om Tom Adolfsens statlige kjempekontrakt på torsdag i forrige uke. Nå forteller Merkantildata at verdien er på 1,7 milliarder kroner.

På torsdag i forrige uke kunne digitoday.no fortelle at Statskjøpavdelingen i Statens forvaltningstjeneste har levert innstilling til hvilke dataleverandører som skulle få rammeavtaler med staten og kommunene for de neste to årene. Antallet leverandører i forrige to år lange avtaleperiode som løper ut i dag var 35, men nå er tallet redusert til 15. Les om saken fra forrige uke: Staten stenger 20 leverandører ute fra milliardinnkjøp

De to store vinnerne var Telenor AS og Merkantildata - bare disse to leverandørene er blitt totalleverandører til Staten. Blant taperne er aktører som IBM, EDB Business Partner og Bull.

Ikke overraskende satte Forvaltningsnettsamarbeidet (FNS) ja-stempelet på innstillingen. Nå forteller Merkantildata at de tror rammeavtale med Forvaltningsnettsamarbeidet (FNS) vil bety en omsetning for deres datterselskap Eterra på 1.7 milliarder kroner over to år.

Det betyr at Merkantildata tror de skal kapre mye av det salget som det offentlige i dag kjøper inn fra andre aktører. Det offentlige kjøper i år totalt for to milliarder kroner fra FNS-avtalene. FNS sa i forrige uke at de ønsker at det offentlige skal kjøpe inn mer over rammeavtalene.

Men aktørene som faller ut og bransjeforeningen IKT Norge er skeptisk. IKT Norge-sjef Per Morten Hoff sier han mener staten skyter seg selv i foten. De forskjellige offentlige enhetene lar seg ikke tvinge til å velge mellom to aktører, mener Hoff. Les mer hva Hoff mener: Mener staten skyter seg i foten

Har Hoff rett, er Merkantildatas estimat på omsetning svært optimistisk.

Til toppen