Merkantildata serverer servere for WinEasy

WinEasy velger Merkantildata til å håndtere datalagringsløsninger som skal gi bedre sikkerhet, drift og prising av server-hosting.

Merkantildata ASA skal nå levere en datalagrings- og administrasjonsløsning for rundt to hundre servere til WinEasy. Verdien av ordren oppgis til 6 millioner svenske kroner.

WinEasy inngår i Tele 1 Europe AS og er leverandør av Internett-tjenester i form av såkalt server-hosting. Selskapet har kunder som LetsBuyIt.com, Nokia og Accenture

Målsettingen med avtalen er å skaffe disse kundene sikrere drift og skalerbarhet, samt å muliggjøre en mer fleksibel prising av tjenesten.

WinEasy håndterer driften av flere hundre servere, som alle er utrustet med sin egne lagringsløsninger - i mange tilfeller overdimensjonert med 200 - 300 prosent for å klare ekspansjonsbehov. Dette er ifølge selskapene en unødig kapitalbinding, samtidig som det er dyrt for WinEasy å drifte disse løsningene av flere fabrikat, hvor alle skal konfigureres og overvåkes på forskjellig måte.

Løsningen fra Merkantildata er basert på kombinert teknologi fra Hitachi, International Business Machines Corporation, Sun Microsystems Inc og programvareleverandøren Tivoli Storage Manager.

-Tidligere hadde vi problemer med å få oversikten over kapasiteten som lå spredt på alle serverne. I dag har vi fullstendig overvåkning og en svært mer effektiv utnyttelse av kapasiteten. Når vi trenger å bygge ut kapasiteten gjøres det på et sted, sier Christian Pallinder hos WinEasy i en pressemelding.

-Takket være vår løsning kan WinEasy tilby sine kunder konkret merverdi samtidig som deres interne håndtering forenkles. Det er en situasjon som alle vinner på, sier Patrik Dahlebo i Merkantildata.

Til toppen