Merkantildata til topps på Oslo Børs

Kapitalmarkedet applauderte Merkantildatas varslede strategiendring og sendte aksjen opp 12,5 prosent torsdag. Analytikerne er begeistret for Merkantildatasjef Tom Adolfsens motorsagmassakre.

Trass tap på over 400 millioner kroner, elendig omsetning og generelt dårlig tilstand fikk Merkantildata et etterlengtet løft på Oslo Børs i dag etter at resultatet for andre kvartal ble offentliggjort. Markedet likte Merkantildata-general Adolfsens strategi for å slanke selskapets fokus og selge ut overflødige forretningsområder.
Les mer om Merkantildatas nye planer:
Merkantildata deles i to
Kjempeunderskudd i Merkantildata
Merkantildata har vært en av lokomotivene på Oslo Børs' IT-indeks, men har i det siste kvartalet slitt med elendig kurs. Markedet har ikke følt seg lokket til selskapet på grunn av fallende marginer, kjedelig resultat og en fremtid som ikke inneholdt særlig mye vekst.


På torsdagens presentasjon av kvartalsresultatet endret alt seg. Analytikerne er nå langt mer positive til aksjen, og nesten samtlige av meglerhusene anbefaler sine kunder å kjøpe aksjen. Aksjen spratt opp hele 12,5 prosent.

Morten Sundstø, sjefsanalytiker ved Fearnley Fonds sier til digi.no at Merkantildata nå vil bli sammenlignet med helt andre selskaper enn WM-data og TietoEnator. At Merkantildata nå skiller og selger store deler av selskapet, mens de beholder to kjerneområder- hovedsakelig innenfor konsulenttjenester og integrering av nettverksteknologi og infrastruktur, vil gjøre selskapet mer aksjonærvennlig. Det mener Sundstø.

Merkantildata var i dag en av de mest omsatte aksjene på Oslo Børs.

Til toppen