Microsoft avsanner rykte om GHz-prosesser i XBox

Offisielt skal Microsofts kommende spillmaskin XBox ha en 750 MHx Pentium III prosessor. Et rykte om en gigahertz-prosessor skal være formelt avsannet.

Kildene er mange i spillbransjen, og minst tre nettsteder tevler om å holde deg ajour om utviklingen. Adressene finner du ved å gå til denne linken: Spillbransjen: Nettressurser. Forleden brakte en av dem, GameWeek, nyheten om at selv om forhandlerne skoleres i hvor overlegen 750 MHz-utgaven av Pentium III er i forhold til prosessorene som driver konkurrentene Sony Playstation 2 (300 MHz MIPS) og Nintendo GameCube (405 MHz PowerPC), kan det være aktuelt å satse på noe enda kraftigere.

"Kilder forteller at Microsoft antakelig ikke er helt lenket til 733 MHz-brikken og kan trappe opp til i hvert fall 1 GHz - og kanskje høyere," skriver GameWeek.

Opprinnelig het det at XBox skulle drives av en 600 MHz prosessor.

Konkurrenten DailyRadar skriver på sin side at de har kontaktet Microsoft om påstanden fra kildene til GameWeek. Tilbakemeldingen var utvetydig: "De fortalte oss uten snev av usikkerhet at XBox ikke vil få noen 1 GHz brikke, men i stedet anvende 733 kHz Pentium III brikken som opprinnelig planlagt." DailyRadar presterer å skrive to steder i sin korte melding at brikken er på 733 kHz. Det sensasjonelle i dette kommenteres ikke. Vi får tro det er en misforståelse.

Dementiet gjengis ikke i GameWeek. Derimot er det sitert i MSXbox som uten videre dikkedarer retter brikkens klokkefrekvens til 733 MHz. MSXbox legger for øvrig til at XBox, som ikke skal lanseres før høsten 2001, kan tenkes "avslørt", altså vist fram som prototype, da Bill Gates holder hovedtalen på bransjejippoet Computer Electronics Show 6. januar. Microsoft er blant de få som er i stand til å sikre seg forhåndsomtale av antatt forhåndsomtale av ikke-eksisterende produkter.

Til toppen