Microsoft/Ericsson-samarbeid i det blå

I fjor høst inngikk Microsoft-sjef Steve Ballmer og Ericsson en stor samarbeidsavtale, men foreløpig er det pressemeldingene som er det mest konkrete resultatet.

I fjor høst inngikk Microsoft-sjef Steve Ballmer og Ericsson en stor samarbeidsavtale, men foreløpig er det pressemeldingene som er det mest konkrete resultatet.

Ni måneder etter at Steve Ballmer og Ericsson-sjef Kurt Hellstrøm klemte hverandre i blitz-regnet, har de to selskapene ennå ikke konkretisert samarbeidet sitt. Avtalene slo ned som en bombe da den ble kjent og av mange tatt som beviset på at nå smeltet data og telebransjen virkelig sammen.
Les mer om Ericsson og Microsofts samarbeidsløfter:
Sju måneders samtaler bak avtalen
Microsofts mål med Ericsson-avtalen
Microsofts "mikronettleser" har dobbelt format
Ericsson bekrefter forpliktelse overfor Symbian

De to selskapene skulle slå sammen sine krefter for å gi deg Internett på mobiltelefonen. For Microsoft sliter med å få inn sin nettleser på mobiltelefoner og står dermed i fare for å gå glipp av den neste bølgen i IT-bransjen - trådløse tjenester.

De to selskapene lovet å lage et felles selskap med 100 ansatte, men har foreløpig verken laget noen konkret avtale eller etablert noe selskap, skriver den svenske avisen Dagens Industri.

Manglen av innhold i avtalen har alvorlige konsekvenser for det svenske finansmarkdet, for Eriksson-kursen gjorde et hopp på 10 prosent da avtalen ble kjent, noe som løftet selskapet opp blant de ti meste verdifulle selskapene i verden.

Ericsson sier til Dagens Industri at de siste detaljene i avtalene ennå ikke er klare, men at selskapet skal etableres. Selskapet skylder på EU-godkjenning og skattespørsmål. Microsoft skylder på omorganiseringer i Redmond.

Ericsson lover likevel at de første produktene fra Microsoft og Ericsson skal være i salg tidlig i 2001, altså om fem eller seks måneder. Det skal holde hardt.

For Ericsson og Microsoft har i stedet for å samarbeide jobbet med andre partnere den siste tiden. For sin nye trådløse Internett-terminal valgte Ericsson som mange konkurrenter Linux, mens Microsoft samarbeider med Samsung om å lage en ny mobiltelefon.

Til toppen