Microsoft i forlik med justisdepartementet

Microsoft har inngått et forlik med det amerikanske justisdepartementet. Etter forliket skal selskapet nå rette seg etter rettens foreløpige forbud om å skjule Internet Explorer fra skrivebordet på Windows.

Etter onsdagens forlik skal Microsoft rette seg etter den foreløpige rettskjennelsen fra 11. desember, der Microsoft ble pålagt å fjerne nettleseren som en del av operativsystemet inntil neste runde i retten, som vil finne sted i april.

PC-leverandørene får etter forliket mulighet til å velge om ikonet til Explorer skal ligge synlig på skrivebordet, eller om de ønsker å skjule dette for brukerne. Nettleseren vil altså fremdeles innstalleres sammen med operativsystemet, heter det i en pressemelding fra Microsoft.

Ifølge nyhetsbyrået AP skal både justisdepartementet og dommeren i saken, Thomas Penfield Jackson, ha godtatt forliket. Dermed unngår Microsoft departementets krav om en million dollar i dagbøter for selskapet, inntil det retter seg etter rettens kjennelse.

Forliket er likevel bare en enighet om at Microsoft ikke skal bli ilagt dagsbøter inntil selskapets anke i saken kommer opp. Denne anken skal behandles i april.

Den grunnleggende konflikten mellom det amerikanske justisdepartementet og Microsoft ruller altså videre. Departementet mener her at Microsoft har brutt en avtale fra 1995 ved å tvinge PC-produsenter til å installere Internet Explorer på nye PCer.

Den endelige behandlingen av hele saken kommer først etter at betenkning er levert i saken. Fristen for denne betenkningen er 31. mai.

Til toppen