Microsoft med interaktiv barne-TV

Childrens Television Workshop og Microsofts WebTV skal samarbeide om å tilrettelegge barneprogrammet Sesam stasjon med interaktiv læring.

Childrens Television Workshop (CTW) og Microsoft-datterselskapet WebTV prøver ut interaktive læringsmetoder for barn gjennom TV-programmet Sesame Street, eller Sesam stasjon som programmet heter på norsk.

I september ble nettstedet til Sesame Street lansert på CTW, og målet er å engasjere hele familien i læringsprosessen til barn, skriver Wired News. Disse sidene skal integreres med WebTV når dette er ferdig testet ut, og da vil en demo på den interaktive læringen bli utgitt.

- I samarbeid med WebTV fokuserer vi begge på det vi kan best. Vi er ikke et teknologiselskap og de er ikke et selskap som driver med læringsressurser for barn, men sammen kan vi gjøre noen spennende ting med familieprogrammering, sier vise-administrerende direktør Tina Sharkey i CTW til Wired News.

Tanken er at barn som ser på Sesame Street skal få opp et ikon i hjørnet av skjermen hvert 10. eller 15. minutt. Seeren kan da hoppe inn i et læringsopplegg før programmet fortsetter. For eksempel kan barnet øve seg på bokstavene og leke en lek hvor man skal finne flest mulig ord som begynner på den bokstaven.

På tjenesten skal man kunne skrive ut sider som kan fargelegges av barn og tjenesten har også en guide for foreldre og lærere.

- Vi har funnet at barn lærer bedre når de sitter sammen med sine foreldre, og 83 prosent av foreldre som kjøpte datamaskin siste år oppgir at de kjøpte det med barnas læring i tankene. Man begynner å ane hva forholdet mellom TV og Internett kan bety i forhold til læring, sa Sharkey til Wired News. Hun mente at nettet bringer familien sammen igjen heller enn å splitte den opp.

Til toppen