Microsoft og BT i WebTV-samarbeid

Microsoft Web TV Networks velger British Telecom (BT) til å teste WebTV-produktet i Storbritannia

Prøveperioden, som begynner i slutten av måneden, gjelder et utvalg av britiske husholdninger. Målet med prøveprosjektet er å innhente tekniske og operasjonelle opplysninger om det britiske markedet, melder Newswire

Under prøveprosjektet vil WebTV Networks sørge for kjerneteknologi og plattformstyring, mens BT sørger for tilgang gjennom BT Internet.

Web TV Networks prøveprosjekt inkluderer britisk Internett-innhold, og blir skreddersydd for å møte innholdsleverandørenes behov.

Selskapene Pace Micro Technology og Philips Electronics skal samarbeide om set-top-boksene (bokser som gir nett-tilgang når den kobles til telefonlinje og TV-apparat) i forsøksperioden.

I USA og Japan gir WebTV Network brukerne større valg og kontroll over det de ser på TV-skjermen. Kringkastere kan lenke TV-programmer til sine egne Internett-sider, og brukerne kan se på TV mens de utforsker Internett med WebTV's bilde-for-bilde-egenskaper.

WebTVs produkter og tjenester er basert på åpne Internett-standarder, og selskapet garanterer at britiske innholdsleverandører får mulighet til å nå sitt nye publikum med de eksisterende Web-sidene uten justeringer.

Både BT og Microsoft WebTV Networks ser frem til samarbeidet, ifølge talsmenn fra selskapene.

Til toppen