Microsoft oppgraderer Age of Empires

Microsoft kommer i november med en oppgradering til et av selskapets mest solgte strategispill, Age of Empires. Oppgraderingen, The Rise of Rome, inneholder blant annet nye sivilisasjoner og våpen.

Age of Empires Expansion: The Rise of Rome handler fra romertiden og inneholder fire nye sivilisasjoner i tillegg til de tolv som er med i det opprinnelige spillet. Dette er sivilisasjoner fra Kartago, Palmyra, Makedonia og Roma. I tillegg får brukerne tilgang til 25 nye bygninger - blant annet det romerske Colosseum som det romerske verdensunder - og nye våpenenheter - blant annet brennende gallioner og pansrede elefanter.

Brukerne vil bli utfordret gjennom tre nye felttog (campaigns) som består av 25 ekstra scenarier.

Utvidelsen inkluderer også et større kart og forskjellige karttyper, inkludert en kuppert fjellandskap, en stor øy og en halvøy.

]Det finnes andre utvidelsespakker til Age of Empire, men ifølge Pontus Frohde ved Microsoft Norden er disse uoffisielle oppgraderinger. The Rise of Rome er laget av det opprinnelige utviklingsteamet.[

For å installere oppgraderingen er man nødt til å ha Age of Empire fra før. Oppgraderingen er derfor mest for de som er ekstra hektet på spillet. Microsoft antar at dette utgjør 25 til 35 prosent av de opprinnelige kundene. I Norden er det solgt anslagsvis 50.000 eksemplarer av Age of Empire.

The Rise of Rome vil bli tilgjengelig i Norge den 5. november og vil koste omtrent 349 kroner.

Offisielle systemkrav er Pentium 90 MHz, 16/24 MB minne for Windows 95/NT, 1 MB grafikkort og CD-ROM-spiller. Antagelig kan det være en fordel å ha en noe raskere prosessor, i hvert fall hvis man ønsker at introvideoene skal gå noenlunde hakkfritt.

Til toppen