Microsoft presser ut nok en Internett-pioneer

Multimediesjefen RealNetworks er i ferd med å miste taket på nettet. På ny viser Microsoft hvilken markedsmakt selskapet har med Windows.

RealNetworks Inc lanserte det første systemet for å spille av lyd over Internett (streaming) for seks år siden, like etter at World Wide Web gjorde sin offentlige debut. Siden har video kommet til, men det har også konkurrentene.

RealPlayer har likevel vært og er fremdeles det mest populære valget for å høre ta imot musikk eller se på video over Internett.

Men nå trues Real med samme skjebne som Netscape: å bli presset ned fra tronen av Microsoft Corporation som sprer et konkurrerende produkt gjennom Windows.

Reals ledelse spises nå langsomt, men sikkert opp av Microsoft og deres Windows Media Player, viser ferske tall fra analyseselskapet Media Metrix.

I USA har nå 99 prosent av alle PC et program for å ta imot lyd eller videostrømmer. Siden mars i fjor rundt 30 prosent brukt Real. Men bakfra kommer Microsoft, for Media Player ligger med som en del av Windows. I januar 99 hadde Microsoft en andel på 17 prosent, men i november hadde denne vokst til 22 prosent, viser Media Metrix-tallene.

Apples Quicktime brukes bare av 3-4 prosent av brukerne. Til sammen har de tre selskapene fått 47 prosent av PC og Mac-eierne til å ta i bruk sin programvare - resten har den bare installert.
Til toppen