Microsoft-saken utsettes til 15. oktober

Dommeren har ikke godkjent utsettelsen ennå, men Microsoft og USAs justisdepartementet er enige om at forberedelsene krever mer tid.

Dommeren har det ikke lett. Saken skulle egentlig startet 8. september, men ble utsatt til 23. september, og alt tyder nå på at man ikke kommer i gang før 15. oktober.

Først må dommeren avgjøre om saken i det hele tatt skal føres. Microsoft har bedt om at den avvises, alternativt begrenses sterkt. Kravet om avvisning var hovedtema på en høring fredag der justisdepartementet kom med nye tilfeller for å begrunne sin hovedpåstand om at Microsofts forretnngspraksis bryter antitrustlovgivningen.

Disse tilfellene gjelder en avtale Microsoft undertegnet med America Online i august 1996 for å gjøre Internet Explorer til AOLs eksklusive nettleser, og Microsofts utvanning av Suns Java-standard til fordel for Windows. (Det siste må ikke forveksles med en annen rettssak med dette som hovedtema, mellom Sun og Microsoft.)

Microsoft fnyser av at myndighetene offentliggjør stadig flere argumenter. Men mens myndighetene trenger mer tid for å forbedre sin argumentasjon, føler Microsoft at en utsettelse er til deres fordel også. Mens tida går selges stadig flere Windows-lisenser med integrert nettleser, nettopp det myndighetene prøver å hindre gjennom rettsapparatet.

Til toppen