Microsoft slipper endelig salgstall

Etter mange måneders venting, sier Microsoft nå at de snart har solgt èn million Windows 2000-lisenser. Men den største nyheten i pakken er det få som bruker.

Microsoft Corporation lovet å offentliggjøre salgtall for Windows 2000 i fjor høst og når disse ikke kom, begynte mange å mistenke salget for ikke å gå så bra. I går slapp endelig Microsoft tallene: Selskapet har snart solgt èn million server-lisenser.

Men Microsoft skal ikke være fornøyd med tallene, sier en rekke kilder som forteller om sjefsbytter og planer om nye markedskampanjer.

En fersk undersøkelse analyseselskapet Giga Information Group viser at 400 av 1200 spurte selskaper har tatt i bruk Windows 2000, skriver amerikanske medier. Disse kundene er dog svært fornøyd og mener Windows 2000 er det mest stabile server-operativsystem Microsoft har lansert.


Microsoft har dessuten en annen bekymring. Kundene som har kjøpt Windows 2000 har i liten grad tatt i bruk den viktigste nyheten i systemet - Active Directory. Dette katalogsystemet gjør det enklere å administere brukere og enheter i store nettverk.

Undersøkelsen fra Giga viser at foreløpig er det bare 10-15 prosent som har tatt i bruk Active Directory. Dette er både gode og dårlige nyheter for Microsoft. På den ene siden kan selskapet si at Windows 2000 er et så attraktivt produkt at kundene kjøper selv om de ikke bruker den beste biten med en gang. Men når kundene ikke bruker fordelene Windows 2000 gir, binder de seg mindre og kan lettere bytte til andre operativsystemer.

Komplisert, mangel på støtte for andre plattformer enn Windows og mangel på opplærte folk er hovedargumentene til at kundene sier nei.

Til toppen