Microsoft starter tvangsregistrering

Mange har prøvd før, og Microsoft gjør det igjen. Med en registreringsagent skal Microsoft bremse piratkopieringen. Office 2000 blir prøvekaninen.

Office 2000, neste versjon av samlepakken med Word, Excel og Powerpoint, vil i flere land inneholde en registreringsagent som krever at brukere kontakter Microsoft og får tilbake en elektronisk id, melder den amerikanske dataavisen Infoworld.

Den nye agenten vil kreve at datasjefer som har kjøpt den billige utdannelses-versjonen av Office 2000 må registere seg hos Microsoft. Datasjefen må sende elektronisk en 15-tegns registrerings-kode og få tilbake en ny kode. Uten denne koden vil Office-pakken slutte å virke når bruker nummer 51 logger seg på.

Den nye agenten vil følge med i utdannelsesversjonen av Office 2000 som selges i Nord-Amerika, Australia, New Zealand og Brasil. Systemet er allerede i bruk i Brasil der brukere må registere seg med e-post, vanlig post, fax eller telefon.

Microsoft sier til Infoworld at Office 2000 er en prøvekanin og viser det seg at systemet fungerer, vil Microsoft ta det i bruk i de mange andre programvarepakkene selskapet lager. Dette vil kunne redusere piratkopiering betraktelig da bare den første som registerer en lisens vil få utlevert riktig brukskode. Office 2000 ventes å komme i salg i mars.

Det er trolig mange hackere som vil kaste seg over det nye kodesystemet for å knekke det. Spørsmålet er om det vil være mulig å distribuere registreringskoder og brukskoder, slik mange hackere sprer registreringskoder over Internett i dag. Et annet spørsmål er om Microsoft klarer å forhindre hackere å lage mer gjennomgripende fiks-programmer som bryter opp kopieringslåsen.

Til toppen