Microsoft tar Kerberos-trusselen med ro

- Microsoft sitter selv i komiteen som skal vedta en fornyelse av Kerberos-standarden, sier sikkerhetsekspert Rune Lystad i Microsoft Norge.

Striden om Microsofts implementering av det såkalte frie feltet i spesifikasjonen til autentiseringsprotokollen Kerberos, har fått sentrale personer innen standardiseringsorganet IETF (Internet Engineering Task Force) til å foreslå endringer som vil skape problemer for Microsoft.

- Det er sant at Clifford Neuman er sentral i forbindelse med Kerberos-standarden, innrømmer Lystad. - Men én person kan ikke bestemme hvordan eller når en standard skal fornyes. Microsoft er også representert i komiteen som har det avgjørende ordet.

Kommer det en ny standard, er det klart at Microsoft vil bøye seg for den, forsikrer Lystad. Men en reformulering av spesifikasjonene vil ta mange år, og vil involvere mange tunge aktører.

- Noe nytt vil ikke komme før tidligst i 2004. Da vil produkttilbudet fra Microsoft være vesentlig forskjellig fra det vi har i dag. Jeg ser ikke på en eventuell endring av spesifikasjonen som noe spesielt problem overhodet, avslutter Lystad.

Les mer om Kerberos:
Microsoft krever lisens på Kerberos-dokumentasjon
Ny Kerberos-spesifikasjon kan ødelegge for Microsoft
Microsoft kan ikke unnskyldes
Microsoft avviser kontant Schneiers Kerberos-kritikk
Mener Microsoft ødelegger for Kerberos
Microsoft: - Windows 2000 er kompatibel med Kerberos-protokollen
Vellykket Windows 2000-lansering i Norge
Microsoft slår tilbake mot Novell
Solaris gratis for nesten alle
Til toppen